Aino Pokela

Sisältöstrategi
aino.pokela@mbe.fi
+358 445 780 021

"Lämpö, ilo ja into saavat näkyä."

Olen Pokelan Aino, monenlaisissa liemissä marinoitunut markkinoinnin ja viestinnän tekijä sekä lähes kaiken nähnyt tapahtuma-alan ammattilainen – ja nyt sisältöstrategina MBE:n mahtavassa jengissä.

Kotoisin olen Helsingistä, mutta olen jo vuosia sitten löytänyt itsestäni sisäisen lahtelaisen, ja sanonkin nykyään ylpeästi tulevani Lahesta.

Valmistuin palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta jo yli vuosikymmen sitten ja muutama vuosi sitten päivitin viestintäosaamistani Helsingin yliopiston viestinnän johtamisen koulutuksessa.

Tein vuosia töitä korkeakouluissa erilaisten tapahtumien parissa, hankkeissa sekä markkinoinnissa ja viestinnässä. Koulumaailmasta tein loikan kaupan alalle viestintäpäälliköksi. Tuon keikan jälkeen olen työskennellyt viestintätoimistoissa ja freelancerina. Työhistoriaani kuuluu myös töitä elokuvateattereissa ja ravintola-alalla.

Työssäni nautin aivan erityisesti ihmisten kohtaamisesta ja haasteiden voittamisesta. Parhaiten minulta hoituu viestinnän ja markkinoinnin strateginen kehittäminen sekä sosiaalisen median valjastaminen yritysten tarpeisiin. Olen myös erittäin taitava bongaamaan muiden teksteistä kirjoitusvirheet sekä tahattomat sananmuunnokset ja kaksimielisyydet.

Saatan tiukan paikan tullen kiroilla pahemmin kuin Tintin kapteeni Haddock ja toisaalta taas nauraa kovaan ääneen erityisesti omille vitseilleni. Olen kuitenkin pohjimmiltani hyvin lempeä ja minua on vaikea saada suuttumaan. (En kuitenkaan kehota yrittämään, ok?)

Mielestäni työssä saa näkyä lämpö, ilo ja into sekä ylpeys omaa työtä kohtaan. Tämän pyrin myös aina tuomaan esiin esimerkiksi tehdessäni henkilöhaastatteluja.

Somesta minut löytää heittämästä enemmän tai vähemmän lahoja puujalkavitsejä sekä postaamasta kukkakuvia ja auringonlaskuja. Vapaa-aikanani heilutan kahvakuulaa, teen radio-ohjelmaa lahtelaiselle Limu-radiolle sekä uppoudun hyvän kirjan tai tv-sarjan pariin. Olen loputtoman utelias tutkimaan erilaisia ilmiöitä ja löytämään asioille selityksiä. Wikipediaan minua ei pidäkään päästää ilman aikarajoitusta.

  • Sosiaalinen media
  • Sisällöntuotanto
  • Viestinnän ja markkinoinnin strateginen suunnittelu
  • Henkilöhaastattelut