Merja-Leena Alenius

Omistaja, hallituksen puheenjohtaja
merja-leena.alenius@mbe.fi
+358 40 5233 222

"Ole aidosti innostunut, rehellinen ja TOIMI!"

Minä olen MBE:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Aloitin MBE:ssä, joka tunnettiin tuolloin nimellä Business-Express, vuonna 1990 operatiivisesta toiminnasta vastaavana johtajana. Toimiston perustajan Vänni Saarion keskityttyä eduskuntatyöhön minusta tuli toimitusjohtaja ja  Vännin äkillisen kuoleman jälkeen ostimme MBE:n silloisen yhtiökumppanini kanssa. Olen luotsannut MBE:tä läpi myrskyjen ja tuulien ja nähnyt pitkän työurani aikana huiman muutoksen perinteisestä mainonnan tekemisestä digitaalisuuden tuomaan, pirstaloituneeseen mediamaailmaan.

Olen koko työikäni ollut markkinoinnin  kanssa tekemisissä eri mainostoimistoissa ja olin perustamassa Lahteen ensimmäistä kaupallista radioasemaan, Rytmiradio Lahtea.

Parasta tässä työssä on saada olla niin monenlaisten asioiden kanssa tekemisissä. Saan tutustua erilaisiin asiakkaisiin ja toimialoihin sekä lukuisiin, mielenkiintoisiin yrityksiin. Työpäivät ovat ajoittain täynnä haasteita, mutta aina sitä ihmetellen miettii, miten näistä hommista joka kerta innostuu!

Rakastan matkustamista ja uusien paikkojen bongaamista. Parasta matkaseuraa on mieheni, jonka kanssa olemme olleet kimpassa yli 40 vuotta. Hoidan kuntoani ja päätäni liikkumalla monipuolisesti: golfia, vesijuoksua, pilatesta, kuntosalia, hiihtoa, lumikenkäilyä ja jumppaa. Teen mielelläni ruokaa, nautin läheisteni seurasta ja olen mielelläni mukana kolme lapsenlapseni touhukkaassa elämässä.

  • Strateginen ajattelu
  • Luova ongelmanratkaisu
  • Sitkeys
  • Empaattisuus