FUTURE DIALOG WELCOMES VILMA

Julkaistu: 25.05.2016
Kirjoittaja: Pekka Hamberg

Pääsin sitten MBE:n tytäryhtiölle Future Dialogille työharjoitteluun. Selvä.

Pelonsekaisin tuntein ja selviytymismoodin vallassa kävelin ensimmäistä kertaa toimistolle. Päässä pyöri ainoastaan ajatus siitä riittävätkö rahkeet tähän. Kuitenkin myös tänä aamuna kävelin samoista ovista sisään hymy huulilla ja intoa täynnä.

Hallituksi laskeutumiseksi en kuitenkaan aloitusta kutsuisi, lämpimän vastaanoton ja perehdytyksen jälkeen kyllä revittiin kauluksista suoraa töihin. Mukavaa vaihtelua luennoilla istumiseen ja omassa koulukuplassa märehtimiseen. Rytinällä kyytiin vaan.

Samat kysymykset, mitä odotan tältä harjoittelulta, mitä haluaisin oppia ja mitä haluaisin saada tästä itselleni, ovat toistuneet usein. Vastaus ei kuitenkaan ole niin yksiselitteinen. Tietysti työkokemusta, tuttu ja turvallinen vastaus, mutta kaikkihan ovat tottuneet työtä jollain tasolla tekemään. Työkokemusta olen saanut istuttaessani kukkia seitsemän tuntia päivässä monena kesänä ja kaupan kassalla. Haluan oppia enemmän ja kokea enemmän, elämyksiä. Oppia kommunikoimaan, ratkomaan ongelmia ja ehkä löytämään itsestäni uusia puolia. Tarkoitus on kehittää itseäni, ja siinä samalla Future Dialogia, paremmaksi. Haasteet otetaan vastaan!

Myynnin ja markkinoinnin ala on kiehtonut jo tovin, ja koulutukseni on vain vahvistanut tätä fiilistä. Satunnaisen artikkelin vuosia sitten luettuani mainosala vaikutti itselle luontevalta. Ja missä olisikaan parempi paikka niitä oppia kuin MBE:llä ja Future Dialogilla. Innolla odotan mitä tuleman pitää, eihän tässä ole takana kuin vasta pari hassua viikkoa.

Nyt on varmaan hyvä hetki miettiä kommunikoinnin ja viestinnän tulevaisuutta, tulenhan työskentelemään niiden parissa intensiivisesti seuraavat kuukaudet. Kehityksen mennessä koko ajan eteenpäin on lähes kaikki hulluimmatkin ideat toteutettavissa. Virtuaalitodellisuus kun saadaan yhdistettyä kommunikointiin ja viestintään niin johan lähtee lapasesta. Pelillistäminen on myös nouseva trendi ja sitä me Future Dialogillakin olemme hyödyntäneet. Haasteita tulevaisuuden viestinnässä on kuitenkin vielä paljon; miten esimerkiksi saadaan rikottua kielimuurit ja tekemään viestinnästä mahdollista kaikkien kesken, muutenkin kuin kuvin. Siinä taas miettimistä hetkeksi.

Edelleen sitä tuntee olonsa hieman hämmentyneeksi ja odotukset ovat korkealla. Jahka saan alun kankeuden vielä kunnolla karistettua ja täyden vauhdin päälle niin taivas on vain rajana.

Hyvä tästä tulee.

Kirjoittaja on kolmannen vuoden IT-tradenomiopiskelija Lahden Ammattikorkeakoulusta. Tällä hetkellä Vilma suorittaa työharjoittelua Future Dialogilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *