Herätä tunteita – jää mieleen

Julkaistu: 12.09.2017
Kirjoittaja: Rosa

Olen Rosa Brander, MBE:n vasta-aloittanut työharjoittelija. Olen liiketalouden opiskelija. Ensimmäisen puolitoista vuotta opiskelin Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa, tästä syksystä alkaen opintojani suoritan Lahden ammattikorkeakoulussa. Opintoni painottuvat mainontaan ja markkinointiin, erityiskiinnostuksena ja syvemmän opiskelun alla minulla on somemarkkinointi, sen moninaiset mahdollisuudet sekä hyödyntämisen keinot.

Uskon somemarkkinoinnin olevan tulevaisuudessa miltei jokaisen alan yrityksissä vielä suuremmassa roolissa mitä nykypäivänä, eikä vain pelkän näkyvyyden tavoittelemisessa monilla julkaisuilla, vaan enemmän myös strategisena välineenä. Myös yrityksen sekä sen asiakkaiden ja sidosryhmien välisessä vuorovaikutuksessa sosiaalisen median väylät ovat merkittävässä roolissa. Oikein suunnitellut, ajoitetut ja kohdistetut julkaisut sosiaalisessa mediassa avaavat asiakkaalle matalan kynnyksen polun, joka johtaa toteutuneeseen kauppaan.

Yleisellä tasolla näen mainonnan olevan monipuolistunut digitalisoitumisen myötä. Ihmisiä ei enää säväytä värillinen mainos lehdessä mustavalkoisen sijaan, vaan mainonnan täytyy aiheuttaa tunteita jäädäkseen mieleen. Myös tarinallisuus on alati kasvavassa asemassa. Ihmiset kuitenkin tapaavat myös suosia selkeää ja yksinkertaista, halutaan saada mahdollisimman paljon tietoa mahdollisimman helpolla. Tässä piileekin mainonnan suunnittelun ja toteuttamisen mielenkiintoisuuden ydin: kuinka saadaan yrityksen ydinviesti jaettua eri kanaviin mielenkiintoisesti ja ajatuksia herättävästi, mutta kuitenkin asiakasystävällisen yksinkertaisesti? Näihin asioihin odotan pääseväni tutustumaan työharjoitteluni aikana.

 

Terkuin

Rosa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *