Markkinointi, minne menet?

Julkaistu: 17.01.2018
Kirjoittaja: mbe

Olen Anton Mäkelä, MBE:n tuore työharjoittelija. Opiskelen Lahden ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja pääaineeni on markkinointi. Päätin painottaa opintoni markkinointiin, koska koin jo silloin palavaa halua päästä vaikuttamaan yritysten tulokseen. Näen markkinoinnin tärkeänä osana yrityksen myyntiä ja uskon, että onnistuneella markkinoinnilla voidaan vaikuttaa suuresti yrityksen tulokseen. Kävin viime keväänä hakemassa vielä lisää näkökulmia Kyprokselta vaihto-opiskelun merkeissä ja siellä totesin markkinoinnin, ja monen muun asian, olevan Suomessa huomattavasti edistyneempää.

Some tarjoaa mahdollisuuksia

Markkinointi on tällä hetkellä suuren muutoksen äärellä digitalisoitumisen vuoksi. Minä näen sen mahdollisuutena ja uskon sosiaalisen median tuomiin mahdollisuuksiin. Sen etu printtimediaan nähden on nopeus ja interaktiivinen palaute. Oikein kohdennettu, ajoitettu ja toteutettu julkaisu sosiaalisessa mediassa johtaa usein toteutuneeseen kauppaan. Printtimedia on toki edelleen voimissaan, mutta sen merkitys on jo muuttunut. Nuoriso ei enää lue lehtiä aikaisempien sukupolvien tapaan, joten nuorille kohdistettua mainontaa ei enää mielestäni kannata juurikaan lehtiin painaa. Kuitenkin on edelleen olemassa sukupolvi, jotka nauttivat sanomalehden aamukahvin kera. Sen sukupolven vuoksi sanomalehtimainonta pitää pintansa, ainakin vielä lähitulevaisuudessa.

Markkinointi on painottumassa yhä entistä enemmän sosiaaliseen mediaan, etenkin B2C puolella. Yrityksen kannattaa mielestäni kohdistaa markkinointia ja resursseja sosiaaliseen mediaan, kuten LinkedIniin ja Facebookiin. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla sosiaalisen median markkinoinnilla yritykselle muodostuu sosiaalisen median jalanjälki, joka tukee yrityksen toimintaa. Kuitenkaan ei sovi unohtaa, että yrityksen verkkosivut ovat yrityksen tärkein käyntikortti ja niiden perusteella muodostetaan monesti ensivaikutelma yrityksestä. Toimivat ja näyttävät verkkosivut yhdistettynä aktiiviseen sekä hyvin toteutettuun sosiaaliseen mediaan ovat yksi menestyksen avaimista. Uskon tämän ajatuksen korostuvan entisestään tulevaisuudessa.

Parin viikon työskentelyn jälkeen MBE:llä uskon, että saan täältä lisää näkemyksiä ja kokemuksia sekä tulen kehittämään ammattitaitoani. MBE:llä on rento, mutta todella ammattitaitoinen porukka, joten saan varmasti loistavat eväät tulevaisuutta varten.

Anton

1 vastaus artikkeliin “Markkinointi, minne menet?”

    Heippa, jokaisella kanavalla on edelleen tarkoituksensa ja merkityksensä mediakentässä. Sopiva kanava kannattaa valita sen mukaan mitä halutaan sanoa, sekä kanavan vaikuttavuuden ja kohdeyleisön mukaan. Rakennetaanko brändiä vai halutaanko nopeita taktisten toimenpiteiden tuloksia. Markkinointia ei voi tehdä ajatuksella joka tai, vaan mieluummin sekä että. Digitaalisuus luo kiihtyvällä vauhdilla hyviä uusia mahdollisuuksia, mutta samalla myös isoja haasteita. Iso kuva kannattaa pitää koko ajan mielessä ja jakaa viestejä tarkoituksen ja viestin luonteen mukaan sopivissa suhteissa oikeaan kanavaan, ketä milloinkin halutaan tavoittaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *