Meillä ei ole mitään kerrottavaa

Julkaistu: 30.05.2016
Kirjoittaja: minttu

Niinkö? Oletko aivan varma?

Aivan liian usein olen kuullut tämän lausahduksen, kun olen puhunut asiakkaiden kanssa sisällöistä, olivat kohteina sitten uutiskirjeet, nettisivut tai yritysblogi.

Vastauksena herättelen asiakasta perusasioiden pariin. Yrityksesi päätehtävänä on auttaa asiakasta. Ratkaista asiakkaan haaste.  Sinä olet asiantuntija, jolla on ratkaisuja. Miten niin teillä ei ole mitään kerrottavaa?

Sisältöjen ei tarvitse olla maata mullistavia, mutta niiden avulla johdatat asiakkaan tutustumaan juuri sinun tarjoamiisi ratkaisuvaihtoehtoihin. Sisällöt houkuttelevat potentiaaliset asiakkaat tutustumaan syvemmin siihen, miten voit heitä auttaa.

Unohda siis välitön myyminen, asiantuntijasisällöt eivät ole tyrkyttämistä. Asiakasta eivät kiinnosta yrityksesi tuoteargumenttioksennus tai laitteidesi kyttyröiden määrä vaan mitä oikeasti tärkeää liiketoimintahyötyä hänelle tarjoat. Ja tälläisiä sisältöjä todellakin luetaan ja tutkitaan. Eräässä tutkimuksessa kävi ilme, että ostoprosessin ensimmäiset kaksi kolmasosaa ovat aikaa, jolloin BtoB-ostajat eivät edes halua olla yhteydessä myyjään vaan tutkivat vaihtoehtoja netistä (Biznology). Se on aika, jolloin valitaan potentiaaliset myyjät. Ja se tehdään tutustumalla yrityksen tarjoamiin sisältöihin.

Rakenna siis oman yrityksesi asiantuntijamielikuvaa tuottamalla relevantteja sisältöjä. Näin asiakkaat voivat helpommin valita sinut yhdeksi potentiaaliseksi kumppaniehdokkaaksi.

Kiinnostuitko? Työkaluna sisältöjen jakamisessa voidaan käyttää esimerkiksi markkinoinnin automaatiota. Lue vinkit sisällöntuotantoon oppaastamme!

Lisää vinkkejä saa toki minulta.

Minttu Murtomäki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *