Video herättää brändisi eloon

Julkaistu: 31.08.2017
Kirjoittaja: Vierailija

Videoita tuotetaan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aikaisemmin eikä niiden suosio näytä hiipuvan lähiaikoina. Syy on yksinkertainen: videot ovat erinomainen tapa visualisoida monimutkaista sisältöä ja herättää tunteita. Lisäksi monet sosiaalisen median alustat tukevat videoiden käyttöä. YouTuben lisäksi videoita katsotaan runsaasti myös Facebookissa ja Instagramissa, mutta myös LinkedIn mahdollisti vastikään videoiden lisäämisen sivustolle.

Modernissa markkinointiviestinnässä perinteiset yritysvideot ovat saaneet seurakseen uudenlaisia videomuotoja, kun animaatiot, giffit ja livevideot ovat kasvattaneet suosiotaan. Erilaiset videomuodot myös palvelevat eri sosiaalisen median alustoja. Video, joka toimii Facebookissa, ei välttämättä sovi sellaisenaan Instagramiin. Videoita voidaan siis käyttää monin eri tavoin ja moniin eri tarkoituksiin. Video ei ole enää pelkkä mainos, vaan tapa kertoa yrityksen tarina.

Miten yrityksesi voisi onnistua videomarkkinoinnissa?

Ennen videotuotantoon ryhtymistä on hyvä varmistaa, että video tukee yrityksesi strategiaa ja auttaa liiketoimintatavoitteisiin pääsemisessä. Seuraavista viidestä kysymyksestä on hyvä aloittaa:

  1. Miksi yrityksesi haluaa tuottaa videosisältöä? Mikä on sen lisäarvo asiakkaalle?
  2. Mitkä ovat yrityksesi tavoitteet?
  3. Millaisia videoita haluat tuottaa? Entä mikä on videoiden viesti?
  4. Mikä on kohderyhmäsi?
  5. Kuinka säännöllistä videoiden tuottaminen on?

Edellä lueteltujen kysymysten, ja ennen kaikkea vastausten, pohdinnan lisäksi suosittelen tutustumaan myös muiden yritysten tuottamiin videosisältöihin, sillä ne tarjoavat näkökulmia toimivien videosisältöjen rakentamiseen. Haluaisitko kertoa videolla tiiviissä muodossa tuotteestasi tai palvelustasi? Vai haluaisitko herättää brändisi eloon tunteita nostattavalla tarinalla? Parhaimmillaan videot tarjoavat katsojalleen elämyksiä ja ratkaisuja.

Videot eivät siis ole enää pelkkiä yritysvideoita vaan tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia nostaa yrityksesi brändi ja ääni kuuluviin. Mekin MBE:llä lähdimme viemään brändisanomaa eteenpäin videon muodossa. Katso alta, miten presentaatio muuttuu kiinnostavammaksi videon keinoin.

Mikä olisi se kiinnostusta herättävä asia, josta sinun yrityksesi voisi kertoa videon muodossa? Joko löysit inspiraation?

-Janetta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *