Näkemyksiä | Blogi 01.11.2017

Emilia moi!

Moi Emilia, tervetuloa Näkemystehdas MBE:hen!
Kiitos.

Lempinimesi?
Emmi ja Emppu ja vähän kaikkea siltä väliltä.

Emppu, missä olet syntynyt ?
Olen syntynyt Mikkelissä, mutta suuren osan ajastani olen asunut Lahdessa.

Kerro missä opiskelet, mitä ja miksi?
Opiskelen Lahden Ammattikorkeakoulussa kansainvälistä liiketaloutta ”International Business” -koulutusohjelmassa, koska halusin opiskella jotain englanniksi ja se tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Okei, talvi on tulossa, mistä vuodenajasta pidät?
Nyt on hankala. No siis kaikissa on omat puolensa, ehkä eniten tykkään kuitenkin talvesta.

Mitä harrastat?
Hmmm. No ei ole mitään semmoista virallista harrastusta, mutta vapaa-aikaa vietän paljon kavereiden kanssa. Katsotaan leffoja, erilaisia sarjoja ja muuta.

Kissa vai koira? Vai jokin muu?
Koira. Koira ehdottomasti.

Onko sinulla koira?
Meidän perheellä on joo koira, semmoinen Cairnterrieri. Väinö.

Onko sinulla esikuvia?
Ähh… mun oma äiti on aikalailla.

Lempiruokasi?
Nyt sä sen sitten kysyit kuitenkin. Vaihtelee tosi paljon, mutta semmoinen yleinen on tortillat tai nachot tai tämmöinen.

Lempikaupunkisi. Jos et asuisi Suomessa, niin missä ja miksi?
Mun on ehkä pakko sanoa, että mun lempikaupunki on Lahti. Oon asunut Saksassa, niin siellä tuli tosi vahvasti, että mun lempikaupunki on Lahti. Ja jos en asuisi Suomessa, niin varmaan jossakin Saksassa asuisin.

Oletko aktiivinen sosiaalisessa mediassa?
Yhhm noh ehkä enemmän seuraajana kyllä. En ihan hirveästi postaile Facebookkiin enkä muuten. Instagramiin tulee kyllä laitettua.

Minkä kirjan luit viimeksi?
Mulla on ehkä viisi kirjaa kesken tällä hetkellä.  Mun pitää miettiä minkä luin viimeks… Stephen Kingin ”It”.

Kerroit osaavasi hyvin englantia. Osaatko muitakin kieliä?
Saksaa osaan, olen lukenut sitä yhdeksän vuotta ja siellä vaihdossakin tuli opittua. Suomen kieltä ja ihan ihan vähän ruotsia.

Maailma digitalisoituu, mitä mieltä olet?
Se on hyvä juttu. Mä tykkään kaikista tollaisista erilaista laitteista, joilla voi tehdä erilaisia juttuja ja on aina kiva kokeilla uutta.

Mitkä ovat ensitunnelmasi MBE:stä?
Ymm… kiva paikka (pitkä hiljaisuus) …hyvältä ilmapiiri vaikuttaa myös. Ja vähän odottava fililis, mitä kaikkea pääsee tekemään.

MBE:n tehtävänä on auttaa asiakkaitaan menestymään. Mitä menestyminen sinulle merkitsee ?
Menestyminen merkitsee mulle varmaan ehkä eniten, että pärjää elämässä. Sitten tuntuu, että on menestynyt, että pärjää ja pääsee eteenpäin.

Mitä haluat kysysä haastattelijalta?
Mitä mä pääsen tekemään seuraavaksi?

Palataan tähän. Kiitos Emilia mukavasta haastattelusta. Mitä pidit kysymyksistä?
Hyviä kysymyksiä.

Muita näkemyksiä samalta kirjoittajalta

Näkemyksiä | Blogi 02.01.2018

Anton, sopisiko pikahaastattelu?

Anton moi, tervetuloa pikahaastatteluun. Terve! Onko sinulla lempinimeä? On joo. Ana. Ana, missä olet syntynyt? Yyymm Lahdessa. Mikä on paras hetki päivässä? Ilta. Koira, kissa vai jokin muu? Ööh mulla [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 20.11.2017

Lotta, tervetuloa Näkemystehdas MBE:hen

Lotta, moi, onko hetki aikaa…? Joo, on. Lempinimesi? Lokki. Okei Lokki, missä synnyit, mistä olet kotoisin ..? Lahdesta. Lahdessa. Keskussairaalassa. Valitse näistä: Kaupunkiloma, rantaloma, Lappi vai joku muu? Kaupunkiloma. Lempikaupunkisi? [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 21.08.2017

Henkka, moi!

Henkka, moi, mitenkäs olisi pikahaastattelu..? Joo joo sopii mainiosti. Lempinimesi? Henkka. Henkka, Missä olet syntynyt..? Tampereella olen syntynyt. Mikä on paras hetki päivässä? Silloin kun pääsee treenaamaan. Treenaamaan, mitä treenaat? [...] Lue lisää

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näkemyksiä | Blogi 04.07.2018

Ihan kiva on hyvin nopeasti ihan sama

Seurustelin aikoinani eteläafrikkalaisen kundin kanssa, joka innoissaan opiskeli suomea. Hänelle oli jäänyt syystä tai toisesta tavaksi sanoa monen asian olevan ihan kiva. Asuni oli ihan kiva, samoin kampaukseni tai jopa [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 15.05.2018

Ilo irti ydinviestistä

Olen törmännyt moneen eri keskusteluun, jossa puhutaan ydinviestistä. Joko sen puuttumisesta tai tarkoituksesta. Ydinviestin tarkoitushan on herättää kiinnostus sekä toimia niin ulkoisena kuin sisäisenä punaisena lankana. Siinä tulisi olla myös [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 24.04.2018

Kasvu ei tapahdu hymistelemällä

Millä voisimme erottua muista? Tämä kysymys oli pöydällä viimeksi tänään asiakkaan kanssa keskustellessa. Pöydällä pyörivät samat jo liiankin tutut teemat: olemme asiantuntijoita, teemme työmme huolella, meidän kanssa on mukava tehdä [...] Lue lisää