Näkemyksiä | Blogi 14.07.2020

Joustava työ, uusi normaali?

Kuluvan kevään aikana lähes 60 prosenttia työssäkäyvistä siirtyi etätöihin. Monella työpaikalla otettiinkin vauhdikkaasti uusia toimintatapoja, -malleja ja työkaluja käyttöön. Etenkin asiantuntijatyössä joustavaan työmalliin on työn luonteen vuoksi ollut helpompi siirtyä. Työtä voi tehdä pitkälti kiinteästä työajasta ja työpaikasta riippumatta ja uusien työn tekemiseen sekä yhteydenpitoon tarvittavien teknisten välineiden käyttöönotto on suhteellisen luontevaa.

Kevät on joka tapauksessa ollut opettavainen. Hetkittäin se on ollut myös rankka, kun kaikki ei ole ollut tehtävissä vanhaan tuttuun tapaan. Tästäkin kuitenkin selvittiin. Muutamat keväällä kertyneet huomiot ja vinkit siis tässä:

Ajallista joustoa

Tietty päivärutiini kannattaa kehittää sen mukaan, mihin aikaan on työn suhteen tehokkaimmillaan. Herätyskellon voi asettaa siihen aikaan, että se on ennemminkin kaino muistutus siitä, että tänään on työpäivä, kuin että tarvitsee nousta useampaa tuntia ennen kuin hommat alkavat luistaa. Aamu- ja iltavirkut eivät tykkää sykkiä ihan samaan kellon aikaan, mutta yhteinen aikaikkuna yhteistyötä vaativien töiden hoitamiseen on kuitenkin hyvä löytää ja sopia.

Työpäivää on myös hyvä rytmittää samaan tapaan kuin se toimistollakin tapahtuisi; aamukahvit, lounastauot ja ehkä mahdolliset taukojumpat kannattaa sisällyttää päivään. Ihan jo siksi, että virkeystaso pysyy kohdillaan ja että tuolilta tulee noustua ylös säännöllisesti. Ja tanssahtele vaikka aina sen oman lempibiisin tahtiin, kun sellaisen satut kuulemaan, kukaan ei ole näkemässä.

Työajasta riippumattoman työnteon etuna on työntekijän kannalta työajan joustavuus sekä työn tekemisen rytmittäminen omien vahvuuksien mukaan. Työnantajan vinkkelistä työteho ja tuottavuus on parempia, kun työtä voi tehdä itselleen tehokkaimpaan aikaan.

Valitse paras paikka

Työn ja vapa-ajan rajaamiseen auttaa, kun kotiin on määrittänyt jokin tietyn työpisteen/-alueen. Näin saa helpommin erotettua, milloin on töissä ja milloin ei. Tämä on kaikille tärkeää, jotta työstä pääsee myös riittävästi irtautumaan, eikä työn kuormitus pääse kasvamaan liiaksi.

Kelien salliessa ei ole huono idea hakeutua myöskään ulos, koska raikas ilma tekee vain hyvää. Moni myös hyödyntää palaverit kävelytuokioina, jos ei tarvitse tehdä muistiinpanoja eikä tarvitse pääsyä koneelle. Muita palaveriin osallistujia taustalta kuuluva linnunlaulu vaan todennäköisesti ilahduttaa.

Työn tekeminen itse valitussa paikassa antaa monesti työntekijälle paremman rauhan ja mahdollisuuden keskittyä omaan tekemiseensä ja tämän myötä myös parempiin työtuloksiin. Ja kun säännöllinen matkustaminen paikan A ja paikkojen B välillä vähenee, niin säästämme siinä myös ystäväämme luontoa.

Tekniset välineet kuntoon

Etäkokoukset ja -miitit ovat monille varmasti jo arkipäivää ja erilaisia alustoja tapaamisten pitoon löytyy useita. Etätapaamisiin liittyy pitkälti samat lainalaisuudet kuin ”livenä” pidettyihin palavereihin. Se kuuluisa ”joku” vastaa aina palaverista, tapaamisella tulee olla selkeä tavoite ja se tulee valmistella riittävän hyvin.

Miitin alkuun olisi korrektia kysyä kaikilta osallistujilta esimerkiksi kuulumisia, jolloin kaikki osallistujat tulevat huomioiduksi. Ainakin Teamsista löytyvät viittaus- ja keskusteluominaisuudet ovat myös hyvä tapa olla keskeyttämättä puhetta, mutta saattaa tiedoksi, että sinulla on jotakin sanottavaa.

Etätapaamiset koetaan edelleen myös kovin ”oikeiksi”, koska esimerkiksi itse olen huomannut suihkauttavani parfyymiä ennen tapaamista ja joku on kertonut välttävänsä valkosipulin syöntiä ennen palaveria. Ihan kuin se näytön läpi tuntuisi.

Etämiitit säästävät myös aikaa, kun ei tarvitse matkata paikasta toiseen, huonot ajokelit ja liikenne-esteet eivät viivästytä matkantekoa ja monesti asiat saadaan muutoinkin käytyä läpi monesti lyhyemmässä ajassa. Tehokasta.

Toimistolla on helppo huikata joku kysymys ilmoille, ja usein avun saa välittömästi. Ottakaa käyttöön teille sopivat pikaviestimet tällaisia tilanteita varten. Myös projektinhallintaan ja avoimien asioiden hoitoon tiimeittäin löytyy useita eri vaihtoehtoja (mm. Visma Severa, ClickUp ja Monday), jotka toimivat hyvin etätyöskentelyssä ja lankojen käsissä pitämisen apuna.

Ja muistetaan myös se sosiaalinen puoli

Etäily saattaa joissakin luoda myös yksinäisyyden ja ulkopuolellejäämisen tunnetta. Voi miettiä ottaako käyttöön yhteiset kahvitauot, after workit, joiden yhteydessä rupatella myös ihan niitä ja näitä. Ja koittakaa pitää huoli siitä, ettei puhe lipsahda aina takaisin niihin töihin.

Joustavan työn on huomattu lisäävän työntekijöillä työhyvinvointia ja tämän myötä parempaa jaksamista töissä, jolloin myös työurat pitenevät. Etätyön mahdollisuus saattaa olla myös hyvin tärkeä rekrytointivaltti työnantajalle. Pääasiassa sen järkevästä hyödyntämisestä hyötyvät sekä työntekijä että työnantaja, ja yksi onnistumisen avaimista on luottamus.

Hallituksen suositus etätyön tekemiselle päättyy tämän hetken tiedon mukaan 1. elokuuta. Kannattaakin sopia oman yhteisön kesken selkeät pelisäännöt, miten syksyllä jatketaan. Etätyöskentely kun on varmasti monilla aloilla tullut jäädäkseen, ja kevään mittaan vain kasvattanut merkitystään.

p.s. olen myös huomannut, että uusista opituista työskentelytavoista on iloa yksityiselämässäkin; kootkaa yhteiseen Teams-jutusteluun kaverit ympäri Suomea, tai järjestäkää vaikka juhlat! Itsekin osallistuin babyshowereihin etänä, elipä olisi tullut tällainen ajatus vielä vuosi takaperin mieleen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näkemyksiä | Blogi 23.03.2021

Sisällöntuotanto luottamuksen rakennusaineena

Vuoden 2021 ykköspuheenaihe meillä töissä on ollut luottamus, eikä vähiten heti alkuvuodesta lanseeratun Luotain -palvelun johdosta. Luotaimen perusidea on luottamuksen rakentaminen ja sen myötä pohjan luominen myyntityölle. Vaikka toimitaankin ammatillisesti, [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 16.03.2021

Hyvä kumppaniverkosto leventää asiantuntemustasi

Sisältöstrategimme Senni kirjoitti blogissaan juuri siitä, mitä markkinointiviestinnän toimenpiteitä olisi syytä tehdä in-house ja mitä mahdollisesti ulkoistaa. Samaan tapaan monella markkinointiviestinnän toimijalla on laaja kumppaniverkosto tuotantotahoja ja tekijöitä materiaaleille, joihin [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 22.02.2021

Markkinointi projektista prosessiksi

Ei ole oikotietä kestävään onneen, eikä pikavoittoja menestykseen, sanotaan. Markkinoinnissa tekemisen taso on kehittynyt paljon ajoista, jolloin uskottiin yksittäisen toimenpiteen voimaan ja laitettiin samalla kaikki munat samaan koriin. Silloin markkinointistrategia [...] Lue lisää

Muita näkemyksiä samalta kirjoittajalta

Näkemyksiä | Blogi 16.03.2021

Hyvä kumppaniverkosto leventää asiantuntemustasi

Sisältöstrategimme Senni kirjoitti blogissaan juuri siitä, mitä markkinointiviestinnän toimenpiteitä olisi syytä tehdä in-house ja mitä mahdollisesti ulkoistaa. Samaan tapaan monella markkinointiviestinnän toimijalla on laaja kumppaniverkosto tuotantotahoja ja tekijöitä materiaaleille, joihin [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 12.01.2021

Pienillä muutoksilla kohti terveellisempää työarkea

Pääsimme viime vuonna mukaan asiantuntijatyön työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämishankkeeseen (ATK-hanke). Kun teemme työtämme pääosin aivoilla ajatellen ja pääasiassa istumme tietokoneen ääressä, herätti hankkeeseen osallistuminen paljon ajatuksia tuoden mukanaan monia käyttökelpoisia [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 13.10.2020

Hyvä suunnitelma, parempi toteutus

Jokainen yritys on omanlaisensa ja samoin on niiden markkinointi- ja viestintäsuunnitelmat. Vuosi alkaa olla jo siinä vaiheessa, että suunnitelman tekeminen vuodelle 2021 on pian ajankohtaista. Tässä maailmantilanteessa voi tulevan suunnitteleminen [...] Lue lisää