Näkemyksiä | Blogi 17.05.2022

LinkedIn on tehokas työkalu B2B-mainontaan

LinkedIn-mainonta on tehokas työkalu yritysten markkinointiin. Erityisen hyvin se toimii B2B-yritysten markkinoinnissa sekä rekrymarkkinoinnissa. LinkedInillä on Suomessa noin 1.5 miljoonaa käyttäjää, joista suurin osa on korkeasti koulutettuja. LinkedIn-mainonta on suhteellisen helppo omaksua, jos hallitsee jo Facebook-mainonnan perusteet.

Miksi mainostaa LinkedInissä?

B2B-yrityksen on lähes pakko olla LinkedInissä. LinkedIn on siten luonnollinen valinta B2B-yrityksen mainontakanavaksi. LinkedIn on ammattilaisverkosto, jossa voi tavoittaa runsaasti yritysten päättävissä elimissä toimivia henkilöitä, eli juuri heitä, joille B2B-yritys haluaa viestinsä osoittaa. LinkedInissä käyttäjät ovat vastaanottavaisia heidän omaan työhönsä liittyvään mainontaan, koska sieltä etsitään usein omaan alaan liittyviä uutisia, vinkkejä yritystoiminnan kehittämiseen tai oman työuran kehittämiseen liittyviä asioita. Koska käyttäjät ovat jo valmiiksi vastaanottavaisia ovat liidit myös usein arvokkaampia, kuin muissa sosiaalisen median kanavissa.

Erityisen hyvän kanavan yritysten väliseen mainontaan LinkedInistä tekee sen kohdentamismahdollisuudet. Kun Facebookissa mainontaa voi kohdentaa demografisten muuttujien ja kiinnostusten kohteiden mukaan, LinkedInissä mainonnan kohdentaminen tapahtuu näiden lisäksi mm. vastaanottajan tittelin, yrityksen koon, toimialan tai koulutustaustan perusteella. Mainontaa on myös mahdollista tehdä uudelleenmarkkinointina esimerkiksi verkkosivukävijöille, liidilomakkeen täyttäjille tai jonkun muun oman asiakasrekisterin henkilöille. Kohdentamistapojen avulla yritys voi tavoittaa heidän liiketoimintansa kannalta tärkeimmät henkilöt paremmin kuin missään muussa sosiaalisen median kanavassa.

Määritä ensin kampanjatavoite ja valitse sitten sopiva mainosmuoto

Ennen mainonnan aloittamista on luonnollisesti päätettävä, mikä on mainonnan tavoite. LinkedIn tarjoaa 9 eri kampanjatavoitetta, jotka vaikuttavat siihen, mitä mainosmuotoja on käytettävissä, miten viestiä kohdennetaan ja mitä tuloksia raporteissa näkyy. Kampanjatavoitteet ovat:

  • Brand awareness. Kasvata brändisi tunnettuutta
  • Website visits. Hanki lisää liikennettä verkkosivustollesi
  • Engagement. Hanki kommentteja, tykkäyksiä ja jakoja mainoksiisi tai lisää seuraajia sivustollesi
  • Video views. Hanki katselijoita videolle
  • Lead generation. Kerää liidejä
  • Website conversions. Kerää konversioita
  • Job applicants. Tavoita työnhakijoita

Kampanjatavoitteen jälkeen on aika päättää millaisia mainoksia tahdot luoda. Mainosmuotoja on useita erilaisia ja kaikilla on oma käyttötarkoituksensa. Aloittelevan mainostajan kannattaa ottaa haltuun ainakin seuraavat:

Sponsoroitu postaus. Orgaanisesti luotu julkaisu, jota levitetään laajemmalle kohdennetulle yleisölle maksettuna mainoksena. Julkaisu näkyy käyttäjien feedissä orgaanisten postausten joukossa, joten se saa hyvin näkyvyyttä.

LinkedIn feedin mainokset. Joko kuva- tai videomainos. Mainokset näyttävät hyvin samalta kuin sponsoroidut postaukset, mutta nämä mainokset eivät näy mainostajan yrityssivulla. Kuvamainoksesta on mahdollista tehdä myös useamman kuvan sisältävä kuvakaruselli.

Message ad. Message ad on mainos, joka lähetetään suoraan vastaanottajan viestilaatikkoon. Mainoksesta voi tehdä henkilökohtaisemman luomalla siitä dynaamisen, jolloin mainoksessa voidaan esimerkiksi puhutella vastaanottajaa nimellä.

Mitä mainonta LinkedInissä maksaa?

LinkedIn-mainonnan hinta perustuu joko näyttökertoihin (CPM) tai klikkausmääriin (CPC). Mainonnan hinta määräytyy sen mukaan, kuinka paljon kilpailua on valitsemastasi kohderyhmästä. Esimerkiksi rekry-mainonta kovasti kilpaillulla IT-alalla on tällä hetkellä kallista.

Mainonta LinkedInissä on yleisesti ottaen hieman kalliimpaa kuin Facebookissa. Korkeampaa hintaa kuitenkin kompensoi aikaisemmin mainittu tarkka kohdentaminen. B2B-kauppa käy paremmin silloin kun viesti kohdennetaan oikealle yleisölle oikeaan aikaan.

LinkedIn-mainonta on erittäin tehokas tapa tavoittaa sinulle tärkeät asiakkaat B2B-kentällä. Mikäli mainonta LinkedInissä ei vielä ole osa yrityksenne digimarkkinointia, nyt on täydellinen hetki aloittaa. Tässäkin asiassa MBE:n asiantuntijat auttavat enemmän kuin mielellään.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näkemyksiä | Blogi 24.10.2022

Pärjäämmekö yhdellä LinkedIn-tilillä vai kannattaako luoda maakohtaiset tilit?

Monet asiakkaistamme myyvät palveluitaan myös ulkomaille. Erityisesti kansainvälistymisen alkuvaiheessa herää paljon kysymyksiä liittyen markkinointiin sekä sisältöihin.  Mitä kieltä kannattaa käyttää? Tarvitaanko joka maalle oma LinkedIn-sivu? Haittaako, jos englanninkieliset postaukset näkyvät suomalaisille? Pystyykö [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 03.03.2022

Millainen tulevaisuus Facebookilla on B2B-markkinoinnissa?

Viime aikoina Facebook on ollut tulessa monelta eri puolelta. Mainosseurantaan tuli viime vuonna rajoitteita Applen suunnalta, mitkä paransivat käyttäjien yksityisyyttä, mutta heikensivät Facebookin mainosalustan tehokkuutta tietyiltä osin. Tämä myös oleellisesti [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 16.02.2022

Näin teet erottuvaa sisältöä sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisen median kanavat ovat olleet avainasemassa jo pitkään markkinoinnissa, mutta erityisesti vallitseva koronapandemia on nostanut sosiaalisen median merkitystä entisestään. Yritysten tulee kuulua ja näkyä monipuolisesti eri kanavissa, jotta haluttu näkyvyys [...] Lue lisää

Muita näkemyksiä samalta kirjoittajalta

Näkemyksiä | Blogi 22.06.2021

4 vinkkiä sähköpostimarkkinoinnin aloittamiseen

Sähköposti, tuo digimarkkinoinnin väärinymmärretty ruma ankanpoikanen. Sähköpostimarkkinointi kantaa edelleen painolastina menneiden vuosien aikana muodostunutta mielikuvaa siitä, että sähköpostimarkkinointi on vain massamedia, joka täyttää postilaatikot kohdentamattomalla spämmiviestinnällä. Kuitenkin oikein käytettynä sähköposti [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 06.04.2021

Näkemykseni Näkemystehtaasta

Minulla on nyt reilu kaksi viikkoa MBE:llä takana ja ajattelin koota ajatukseni näistä päivistä yhteen ja kertoa millaista työskentely MBE:llä on uuden työntekijän silmin. Tulin vahvistamaan MBE:tä tuloksellisen digitaalisen markkinoinnin [...] Lue lisää