Näkemyksiä | Blogi 19.11.2015

Slushin jälkilöylyt – 7 pientä huomiota

Suomalainen Slush on kasvanut vain muutamassa vuodessa yhdeksi maailman merkittävimmistä kasvuyritystapahtumista. Marraskuussa koko maailma kokoontui Helsinkiin: tapahtumaan saapui 15.000 osallistujaa lähes sadasta maasta. Osallistujien joukossa oli yli 3.000 startup-yrittäjän lisäksi maailman menestyneimpien teknologiayritysten johtajia, pääomasijoittajia ja arvostetuimpien medioiden toimittajia kaikilta maailman mantereilta.

 

1. Tapahtuma
Kun pimeään ja sateiseen (joskaan ei loskaiseen: Lush=Loska) luodaan tapahtuma, jossa on 15.000 kävijää ympäri maapallon, voidaan sanoa pienoisesta ihmeestä. Slush on hieno mahdollisuus monille startup-yrityksille, sijoittajille, medialle, yrityksille ja rekrytoitaville. Slush on suorastaan maineteko, jota Suomi tarvitsee.

 

2. Lukuja
Slushiin osallistui 1.700 rekisteröitynyttä Startup-yritystä, demoalueella esiintyi 200 yritystä. Oli 100 yrityksen pitching-kilpailu. Oli sijoittajia, puhujia, yli 200 pörssiyrityksen johtajat, suurimmat kansainväliset teknologiayritykset, Aasian nousevat teknologiajätit ja suuryritysten sisäiset startup-kiihdyttämöt.

 

3. Ohjelma
Teemakohtaiset lavaohjelmat käsittivät ohjelmaa neljällä lavalla kahden päivän ajan. Ohjelman teemat käsittelivät mm. terveydenhuollon, koulutuksen, vihreän teknologian, teollisuuden ja median tulevaisuutta.

Puhujia oli jatkuvana virtana ja sijoittaja-alueella oli n.100 pöytää jatkuvasti bookattuina sijoittajien ja startuppien välisiin neuvotteluihin.

 

”MATKA PIILAAKSOSTA TÄNNE KESTÄÄ 20 TUNTIA, MUTTA ON EHDOTTOMASTI SEN ARVOINEN.”
Rich Wong, Accel, yksi maailman arvostetuimmista sijoittajista

4. Oheisohjelma
Helsingissä oli tarjolla Slushin oheisohjelmaa päätapahtuman ympärille. Oli seminaaria ja kohtaamisia, juhlia, discoa ja jatkoja kaupungin sykkeessä. Suhteita ja verkostoja luotiin 24h.

5. Kansainvälisyys

Slush on huippukansainvälinen tapahtuma. Kaikki ideat ovat sovellettavissa eri puolille maailmaa joko suoraan, skaalattavina tai paikallisesti jalostettuina. Slushia ei vaivaa nurkkakuntaisuus eikä rohkeuden puute.

 

6. Intohimoa, uskoa, yrittäjyyttä – sitä kaikkea on Slush.

Tällä hetkellä suurin osa uusista työpaikoista syntyy kasvuyrityksiin. Siksi Suomeen tarvitaan tuhansia uusia yrittäjiä, jotka luovat maamme vaurauden seuraavien vuosikymmenten aikana.

”MIKÄÄN EI OLE LYHYESSÄ AJASSA MUUTTANUT MAAILMANKATSOMUSTANI NIIN PALJON KUIN PÄIVÄ SLUSH-TAPAHTUMASSA. ”
Reijo Karhinen, OP-Ryhmän pääjohtaja

7. Kahvi
Slushin pisimmät jonot kertyivät kahvitarjoilun ympärille. Espressokoneet toimivat hitaasti, aivan liian hitaasti, mutta ne toimivat ja kahvi oli hyvää. Tai oikeastaan, se oli loistavaa.
Lähteet: www.slush.org.

Kirjoittaja edusti Slush 2015:ssa MBE:n tytäryritys FUTURE DIALOG:ia, jonka tehtävänä on helpottaa kuluttajien, brändien ja yhteisöjen vuorovaikutusta moderneilla ratkaisuilla.

www.futuredialog.fi

AVAINSANAT: Ihmiset, Intohimo, johtaminen, bisnes, näkemys, innostus, asenne, Brändi, slush

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näkemyksiä | Blogi 14.02.2023

Hyödynnätkö jo tekoälyä työssäsi? Muista tarkistaa nämä asiat.

Open AI:n kehittämät tekoälyjärjestelmät ChatGPT ja GPT-3 ovat olleet alkuvuoden kuumin keskustelunaihe. Kyseiset tekoälyjärjestelmät julkaistiin jo vuonna 2020, mutta ovat nousseet kunnolla pinnalle myös Suomessa vasta viimeisimpien päivitysten myötä. Päivitysten [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 28.12.2021

Sydänemojista Pauli Hanhiniemeen

Vuoristoradan viimeinen ylösalaisin oleva mutka, kiljun ja en tiedä uskallanko pitää silmiä auki. Mahanpohjasta kouraisee, silleen jännästi ja taas tekee mieli kiljua. Juna pysähtyy, selvisin. Ja niin selvisivät kaikki muutkin. Toisia naurattaa, [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 25.11.2021

Markkinoinnin kehittäminen – oikeilla kysymyksillä tuloksiin

Oletko kuullut sanottavan “Markkinoinnin kehittäminen vahvistaa yrityksen kilpailuetua”? Kyseinen fraasi pitää kyllä täysin paikkansa, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Mitä tehdään ja miksi? Kehittää on sanana hyvin laaja ja jopa [...] Lue lisää

Muita näkemyksiä samalta kirjoittajalta

Näkemyksiä | Blogi 07.04.2016

Konsepti, tuo myynnin ja markkinoinnin voimatekijä

KONSEPTI NÄKYY JA TUNTUU Menestyvän yrityksen tulisi näkyä monessa paikassa ja on hyvä, että yrityksestä kerrottaisiin aina johdonmukaisesti ja linjakkaasti. On ajan haaskausta, jos yritys joutuu aina miettimään perusasiat uudelleen; [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 13.01.2016

Mitä markkinoijan tulisi tehdä vuonna 2016?

Maailma muuttuu yhä monimutkaisemmaksi viestinnän ja medioiden lisääntyessä kiihtyvällä tempolla. Tässä MBE:n malli vuodelle 2016 markkinoinnin tehostamiseksi. Perustetaan asiakkaidemme kanssa yhteinen markkinointitiimi, joka kokoontuu säännöllisesti esim. kerran kahdessa viikossa tai [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 16.12.2015

Markkinoinnin 5 menestystekijää

Kauppalehti otsikoi 7.12.2015: ”Markkinoinnin lisääminen kasvattaa liikevaihtoa ja -tulosta.” ”Markkinointiin panostaminen kannattaa. Vanha totuus pitää paikkansa – ainakin osaksi. Vuonna 2014 markkinointiin panostaneiden suomalaisyritysten liikevaihto ja -tulos kasvoivat vuonna 2014. [...] Lue lisää