Näkemyksiä | Blogi 09.05.2019

Työharjoittelijana Näkemystehtaassa 

Ensimmäisenä päivänä kävellessäni kohti tätä vanhaa Rauten tehdasta, jossa toimii Näkemystehdas MBE, mielessäni oli paljon kysymyksiä siitä, mitä tuleva työharjoitteluni täällä tulisi pitämään sisällään. Tavoitteenani harjoittelulle oli päästä teoriasta käytäntöön eli näkemään ja oppimaan mahdollisimman paljon uutta, sillä tähän mennessä kaikki kokemukseni alaan liittyen on vain koulussa opittua.

Millaista on arki Näkemystehtaassa?

Mitä täällä Näkemystehtaassa sitten tehdään? Täällä pyritään löytämään ratkaisuja kaikenlaisiin markkinoinnin ja viestinnän tarpeisiin. Näkemystehdas tarjoaa asiakkaalle aina ajattelun, näkemyksen ja toteutuksen. Täällä eri alojen ammattilaiset työskentelevät yhtenä tiiminä, jolloin projekteihin saadaan erilaisia näkemyksiä ja osaamista, jotta voidaan löytää asiakkaalle paras mahdollinen ratkaisu tämän tarpeisiin.

Ensivaikutelmalta työ täällä tuntui hyvin kiireiseltä ja aluksi olikin hieman vaikeaa päästä kartalle sitä, mitä kukin tekee ja mikä oma roolini täällä tulisi olemaan. Työskentely täällä on todella hektistä, kun joka päivä tulee uusia juttuja ja projekteja. Toisaalta se on myös tämän työn rikkaus, kun joka päivä pääsee näkemään ja oppimaan uutta.

Täällä asioita tapahtuu nopeasti ja uusiin haasteisiin tartutaan empimättä. Mitä ikinä asiakas toivookin, kaikkeen lähdetään innolla mukaan.  Täällä halutaan aina ylittää asiakkaan toiveet ja usein se vaatii kaikilta jatkuvaa uuden opettelua. Tällä alalla menestyminen vaatii hyvin paljon luovuutta ja rohkeutta kokeilla ja erottua.

Mitä olen oppinut?

Työharjoittelu on tärkeä osa opiskelua, kun pääsee käytännössä näkemään, millaista työskentely alalla on. Minulle tämä oli ensimmäinen kosketus markkinoinnin tehtäviin työelämässä, ja olenkin viidessä kuukaudessa päässyt näkemään hyvin paljon. Olen oppinut paljon ihan vain pitämällä silmät ja korvat auki. Tämä kokemus on avartanut hyvin paljon käsitystäni sekä markkinoinnista että viestinnästä ja niiden monipuolisuudesta.

Oli erittäin mielenkiintoista päästä näkemään näin monipuolisesti, kuinka erilaisten yritysten markkinointi- ja viestintäratkaisuja toteutetaan. Lisäksi toimistolla on ollut aina hyvä ilmapiiri ja olen päässyt tutustumaan mahtaviin ihmisiin. Kiitos kaikille!

-Essi M. eli tuttavallisemmin Messi

AVAINSANAT: työharjoittelu

Muita näkemyksiä samalta kirjoittajalta

Näkemyksiä | Blogi 08.01.2019

Teoriasta käytäntöön 

Olen liiketalouden opiskelija Lahden ammattikorkeakoulusta. Vaikka opiskelu ammattikorkeakoulussa onkin yliopisto-opiskeluun verrattuna vähemmän teoriaa ja enemmän tekemistä, on opiskelu kuitenkin aika paljon asioiden teorioiden opiskelua. Opiskeluun on mahtunut monia hyödyllisiä ja [...] Lue lisää

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näkemyksiä | Blogi 23.05.2019

Antti Pohja Näkemystehdas MBE:n osakkaaksi

Näkemystehdas MBE:n omistuspohja on laajentunut. Vuonna 2018 MBE:llä viestintästrategina aloittanut Antti Pohja on nyt yhtiön kolmas osakas. Yrityksen pääomistaja, Merja-Leena Alenius jatkaa hallituksen puheenjohtajana. Yhtiön kolmas omistaja on toimitusjohtaja Minttu [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 21.05.2019

On Facebook-arvonnan aika, Facebook-arvontalaulu raikaa!

Teemme usein asiakkaidemme kanssa esimerkiksi Facebook-arvontoja. Tehtävänämme on huolehtia, että arvonta tavoittaa mahdollisimman hyvän joukon ihmisiä ja arvonnat sujuvat sutjakkaasti sekä kaikkien sääntöjen mukaisesti. Niitä muuten riittääkin, joten kokosimme niistä [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 14.05.2019

KEHITY TAI KUIHDU: Vinkit strategisen muutoksen läpiviemiseen

Yltiöoptimistiminen luonteeni ei kaihda haasteita. Niinpä vastasinkin kyllä, kun minulta kysyttiin pari vuotta sitten, että haluaisinko ryhtyä MBE:n toimariksi. Tiesin, että haasteita ei tulisi puuttumaan, MBE:llä oli taustalla monta tappiovuotta [...] Lue lisää