Näkemyksiä | Blogi 31.05.2022

Viisi kuukautta projektikoordinaattorin saappaissa tuotti paljon oppia

Nyt on harjoitteluni tullut päätökseen viiden mahtavan ja kehittävän kuukauden jälkeen! Päällimmäinen fiilis on erittäin kiitollinen, että pääsin juuri MBE:lle työharjoitteluun. Tykkäsin todella paljon, vaikka suurimman osan ajasta tein etänä töitä. Yhteisöllisyys ja hyvä yhteishenki oli silti läsnä koko ajan.

Junior projektikoordinaattorina pääsi tekemään todella paljon erilaisia asioita. Isoin projekti, jonka vetämisestä käytännössä vastasin, oli Ladecin Meriklusteri-julkaisu. Kyseessä on julkaisu, johon päivitetään noin 70 yrityksen tiedot. Tehtävänäni oli kontaktoida yritysasiakkaat ensin puhelimitse, jonka jälkeen yhteydenpito tapahtui pääosin sähköpostin välityksellä. Pidin huolta, että sain tarvittavat tiedot tietyn ajan sisällä, jotta julkaisu saataisiin aikataulussa valmiiksi. Tämä projekti opetti minulle ajanhallintaa ja aikatauluista kiinnipitämistä sekä tietysti organisointikykyä. Pääsin kevään aikana myös tekemään sisällöntuotantoa niin asiakkaiden kuin MBE:n omiin kanaviin sekä tekemään verkkosivupäivityksiä.

Parasta ja haastavinta harjoittelussa oli töiden monipuolisuus

Parasta harjoittelussa oli ehdottomasti se, että pääsin kokeilemaan paljon erilaisia asioita. Alussa en oikein osannut päättää, että mikä minua kiinnostaa eniten, kun vaihtoehtoja on niin paljon. Näkemystehdas MBE olikin loistava paikka harjoitteluun, koska pääsin monipuolisesti tutustumaan erilaisiin viestinnän ja markkinoinnin tehtäviin. Loppua kohden kiinnostukseni heräsi erityisesti digimarkkinointia, analytiikkaa sekä verkkosivujen hallintaa kohtaan. Erityiskiitokset Tonille, että opastit minua näiden parissa!

Haastavinta puolestaan oli ehkä aikaisemmin mainitsemani Meriklusteriprojektin vetäminen. Siinä sain kerralla paljon vastuuta, jonka mukana tuli tietysti myös hieman stressiäkin. Oli mukava kuitenkin huomata, että onnistuin saamaan projektin maaliin sovitussa aikataulussa.

Uusina asioina opin projektinhallintaa käytännössä, sillä koulussa kursseilla on opetettu vain teoriapuolta. Opin myös käyttämään uusia alustoja, kuten WordPressiä sekä luomaan sisältöjä ja päästämään luovuuteni valloilleen. Harjoittelusta jäi käteen valtava määrä uusia oppeja, joita aion kehittää eteenpäin, niin että minusta voi tulla tietyn alueen asiantuntija.

Seuraavaksi suunnitelmissa opinnäytetyö

Kesäksi minulla on suunnitelmissa jatkaa analytiikan ja markkinoinnin parissa. Otin kesäkurssiksi Google-markkinoinnin kurssin, jossa saan vielä syvempää käsitystä etenkin Google Adsin toiminnasta. Siinä ohessa suunnitelmissani on myös mennä muutamille festareille töihin! Harjoittelun jälkeen minulla alkaa myös opinnäytetyön tekeminen, jonka päätin tehdä MBE:lle. Tavoitteeni on valmistua jouluna 2022. Eli opinnäytetyön suunnittelu tapahtuu kesällä ja syksyllä sen varsinainen toteutus. Aiheena on tutkia MBE:n kilpailuetua. Mukavaa päästä jatkamaan yhteistyötä vielä opinnäytetyön merkeissä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näkemyksiä | Blogi 23.08.2022

Vuoteni sisältöstrategina

Kesä tuli ja meni, ja samaa voisi sanoa menneestä vuodesta, sillä se on mennyt vauhdilla! On nimittäin kulunut jo vuosi siitä, kun astuin Näkemystehdas MBE:n palvelukseen ja sisältöstrategin saappaisiin. Ennen [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 18.01.2022

MBE:n tiimi vahvistui – Tervetuloa Nenna ja Laura!

Saimme iloksemme vastaanottaa tammikuun alussa joukkoomme Nenna Lehtosen sekä Laura Virtasen. Nenna ja Laura vahvistavat tiimiämme seuraavan viiden kuukauden mittaisen harjoittelujakson ajan. Nennalta saamme lisäkäsiä projektikoordinointiin ja Laura puolestaan vahvistaa [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 28.12.2021

Sydänemojista Pauli Hanhiniemeen

Vuoristoradan viimeinen ylösalaisin oleva mutka, kiljun ja en tiedä uskallanko pitää silmiä auki. Mahanpohjasta kouraisee, silleen jännästi ja taas tekee mieli kiljua. Juna pysähtyy, selvisin. Ja niin selvisivät kaikki muutkin. Toisia naurattaa, [...] Lue lisää

Muita näkemyksiä samalta kirjoittajalta

Näkemyksiä | Blogi 16.02.2022

Näin teet erottuvaa sisältöä sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisen median kanavat ovat olleet avainasemassa jo pitkään markkinoinnissa, mutta erityisesti vallitseva koronapandemia on nostanut sosiaalisen median merkitystä entisestään. Yritysten tulee kuulua ja näkyä monipuolisesti eri kanavissa, jotta haluttu näkyvyys [...] Lue lisää