Vahvasti kasvussa mukana

Case: Heinolan Sahakoneet


Heinolan Sahakoneet suunnittelee, valmistaa ja markkinoi teknologiaa sahalaitoksille ja energiahakkeen tuotantoon. Sahakoneet toimittaa asiakaslähtöisiä, luotettavia ja kustannuksiltaan tehokkaita ratkaisuja sahoille. Toimitusohjelma kattaa kaikki sahausprosessin päälaitokset sekä niihin sopivat oheislaitteet toimitettaviksi vaikka kaikki yhdellä kertaa. Näkemystehdas MBE:n ja Heinolan Sahakoneiden yhteinen taival on jatkunut jo 20 vuotta. Sahakoneet onkin MBE:n yksi pitkäaikaisimmista asiakkuuksista.

MBE on Sahakoneiden kokonaisvaltainen markkinointikumppani näkemyksistä toteutuksiin. Yhteisissä Näkemyspajoissa MBE ja Heinolan Sahakoneet ovat kiteyttäneet eri tuotealueiden ja palvelujen ydinviestit. Toimintatapaan kuuluvat myös säännölliset markkinointipalaverit, joissa käydään läpi ajankohtaiset markkinoinnin teemat ja toimenpiteet. Lisäksi Sahakoneet hyödyntää nopeissa toimeksiannoissaan MBE:n tarjoamaa markkinointiassistentti-palvelua, sisällöntuotannossa viestinnän osaamista sekä markkinointitoimenpiteiden tukipilarina tiedolla johtamisen palvelua, jossa aluksi Heinolan Sahakoneille tehtiin huolellinen data-analyysi. Tiedolla johtamisen jatkuvana tukena ovat Marketing Analystimme Jaakko Kivinevan tekemät kvartaalianalyysit.

Visuaalinen ilme ja verkkosivut uusiksi

Heinolan Sahakoneiden visuaalista ilmettä on vuosien varrella päivitetty seuraamaan aikaa. Tuorein päivitys tehtiin vuonna 2018. Säännöllisen suunnittelutyön tueksi MBE:n AD Essi Virtanen suunnitteli uuden graafisen ohjeiston. Kirkastettu ilme näkyy muun muassa uutiskirjeissä, painotuotteissa, uudistetuilla nettisivuilla, ilmoittelussa ja messuosastoilla.

Graafisen ilmeen kirkastamisen lisäksi myös Heinolan Sahakoneiden verkkosivut uusittiin. Uudistuksen taustalla oli halu saada käyttöön tietoturvalliset ja helposti päivitettävät sivut. Verkkosivu-uudistuksen yhteydessä päätettiin uudistaa myös Intranet.

Uudistetut verkkosivut palvelevat paremmin nykyisiä ja potentiaalisia uusia asiakkaita. Heinolan Sahakoneilla on alallaan vuosien kokemus ja asiantuntijuus sekä kymmeniä toimituksia vuosittain – nämä näkökulmat ohjasivat myös sivuston suunnittelua. Sivuston suunnittelussa kiinnitettiin asiakaspolkujen lisäksi huomioita sivuston tietoturvaan, helppokäyttöisyyteen sekä toimivuuteen mobiililaitteissa. Tärkeää oli myös se, että sivujen lisäsisällöntuotanto on helppoa ja jatkokehitys jouhevaa.

MBE mukana arjessa ja juhlassa

Kokonaisvaltainen markkinointikumppanuus tarkoittaa MBE:lle lähestulkoon kaiken sen materiaalin tuottamista, jossa asiakkaan yritystunnus näkyy. Heinolan Sahakoneet esimerkiksi muistaa asiakkaitaan perinteisillä lahjatavaroilla, joissa yrityksen viestin täytyy näkyä linjakkaasti ja tyylikkäästi.

Sahakoneet 50 vuotta Heinolassa -juhlat olivat loppukesän 2018 kohokohta. MBE järjesti näyttävän 200 hengen asiakastilaisuuden 50 vuotta täyttäneen Heinolan Sahakoneiden asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja henkilökunnalle. MBE vastasi juhlien suunnittelusta ja onnistuneesta toteutuksesta yhdessä Sahakoneiden kanssa pienintä yksityiskohtaa myöten.

Olemme toimineet MBE:n kanssa kohta jo 20 vuotta. Yhteistyö on sujunut hyvin. MBE:llä on ollut koko matkan ajan ammattilaisten ote käsitellä tällaisen investointihyödykkeitä maailmanlaajuisesti toimittavan teknologiayrityksen markkinoinnin tarpeita.

 

Olemme näiden vuosien aikana lähestyneet asiakkaitamme lukemattomia kertoja, niin kaupan pinnassa kuin toimituksissammekin erilaisilla markkinoinnin keinoilla ja tuotteilla. Olemme onnistuneet MBE:n kanssa pitämään näkymisemme ja ilmeemme meidän näköisenä ja raikkaana.

Kari Kiiskinen, Senior Advisor, Heinolan Sahakoneet Oy

Lue lisää Näkemyspajoista

Samankaltaisia caseja:

Brändi kirkkaaksi ja markkinointi suunnitelmalliseksi sekä tavoitteelliseksi

Case: Respect Project

Aitoutta ja vahvempaa asiantuntija­otetta

Case: Tilamar Oy

Moderni, selkeä, looginen ja raikas uudistus

Case: Lahden vanhusten asuntosäätiö sr

Tehostartti tavoitteellisen markkinoinnin vauhdittajana

Case: Pääkkönen

Ota yhteyttä Kysy chatissa