Inspiroidu. Ideoi. Luo.

Cembrit on yksi maailman suurimmista kuitusementtisten tasolevyjen valmistajista, markkinoijista ja kehittäjistä. MBE uudisti Cembritin brändihierarkian ja linjasi Cembritin brändi-ilmettä ja markkinointiviestiä. MBE vastaa Cembritin markkinointiviestinnän strategisesta kumppanuudesta ja toimii läheisessä yhteistyössä Cembritin johdon kanssa.

Markkinoinnin konsepti, brändin asemointi ja kohderyhmät

Cembritin valmistamat rakennusmateriaalit inspiroivat rohkeaan arkkitehtuuriin ja suunnitteluun. MBE on kiteyttänyt markkinointiviestiä entistä tehokkaammin arkkitehtitoimistoille ja korjausrakentamisen suunnittelijoille.

Cembritin markkinoinnissa huomioidaan erilaiset, vaativat kohderyhmät kuten arkkitehdit, rakennusinsinöörit, isännöitsijät, vähittäismyyjät, opiskelijat ja kuluttajat. Kaikki toimenpiteet ja viestit kohdennetaan vastaanottajaa arvostavalla tavalla. Lisäksi MBE suunnittelee ja kirjoittaa referenssikohteista uutiskirjeitä ja artikkeleita, joiden aineistoja hyödynnetään kaikissa kanavissa sisältömarkkinoinnin keinoin.

Arkkitehdeille osoitettu ”musta laatikko” sisälsi tuotenäytteen lisäksi Cembritin manifestin ja inspiroivien referenssikohteiden kuvia tyylikkäässä pakkauksessa.

Myös julkisivumateriaalien värikartassa saavutettiin sama viimeistelyn taso, joka leimaa Cembritin tuotteita. Vankat väriviuhkat on koteloitu niin, että ne voi näppärästi säilöä hyllyyn tulevaa käyttöä varten.

Tuoteluetteloissa kieteytettiin rakennuslevyjen keskeisimmät tuoteominaisuudet, mitat ja käyttökohteet helpottamaan myyntiä ja tuotteiden valintaa.

”Inspiroidu. Ideoi. Luo.” -konsepti on ohjannut Cembritin markkinointiviestinnän suunnittelua. Pääkohderyhmien erilaisuus on otettu huomioon uutiskirjeissä, suorapostituksissa, myyntimateriaaleissa, referenssiartikkeleissa ja muissa kohdennetuissa viesteissä. Myynnin työkaluiksi suunniteltiin erilaisia digitaalisia esityksiä kuten iPad-presentaatioita sekä yritys- ja referenssivideoita.

Cembrit Studio avattiin palvelemaan monipuolisemmin alan ammattilaisia.

Kuluttajamarkkinoinnin kärkituotteena on ollut märkätiloihin sopiva Cembrit Kaakeliluja, jonka tunnettuutta on nostettu hakusanamarkkinoinnilla, sosiaalisen median kampanjalla sekä aktivoivalla kampanjasivustolla. Nettisivustolle voit klikata tästä.

Uusi yritysilme ja markkinointiviestintä digiaikaan

Cembritin yritysilmeen uudistuksen myötä markkinointitoimenpiteitä on suunnattu yhä voimakkaammin digiaikaan. MBE on ollut mukana suunnittelemassa Cembritin sähköisiä presentaatioita, myynnin työkaluja sekä tuote- ja asennusvideoita. Kaikilla toimenpiteillä haetaan tehokkuutta markkinointiviestintään, myynnin lisäämiseen ja Cembritin brändin arvon kasvattamiseen.

Tiivis yhteistyö ja workshop-työskentelymalli

Tiivis työskentely Cembritin kanssa on perustunut MBE:n johtamiin Näkemyspajoihin, joissa workshop-työskentelymallilla on haettu päätöksiä eri toimenpiteille ja sitoutettu henkilökuntaa yhdessä asetettuihin myynti- ja markkinointitavoitteisiin ja -toimenpiteisiin. Lisäksi on pidetty kuukausittaista markkinoinnin strategiapalaveria, jossa on tarkasteltu toimenpiteiden onnistumisia, suunnitelman toteutumista sekä seuraavia markkinointitoimenpiteitä käytännön tasolla. Suunnitelmallisuuden avulla on saavutettu vankka tunnettuus rakennusalalla sekä tuotteiden myynnin kasvu.


❤ Uotilan perhe Pälkäneeltä

Uotilan Leipomon kanssa yhteistyö on jatkunut useita vuosia. Olemme suunnitelleet Uotilan limppujen pakkaukset, uusimpina Uotilan 100% Kaura sekä Kalastajalimpun pakkaukset. Uotilan leivät ovat ihanan perinteisiä ja perheyrityksen aito tekemisen meininki välittyy kaikkeen pakkauksista somekanaviin.

Uotila haluaa pitää hyvää huolta tykkääjistään myös Facebookissa. Monen vuoden kokemuksella suunnittelemme kaikki Uotilan FB-postaukset. Julkaisuille laaditaan etukäteen suunnitelma, joka toki joustaa tarvittaessa. Seuraavan kuukauden postaukset suunnitellaan hyvissä ajoin etukäteen ja ajastetaan valmiiksi, näin tekemisestä saadaan kustannustehokasta.

Uotilan Leipomo on joka vuosi mukana I love me -messuilla Helsingissä. Nämä messut ovat suuri panostus Uotilalta ja Uotilan perhe on myös itse joka kerta osastolla. Me olemme suunnitelleet osaston ilmeen ja materiaalit tukemaan osastolla olevia toimintoja sekä myyntiä. Messuja varten toteutimme myös videon, jota oli vaivatonta katsella samalla kun odotteli omaa vuoroaan golfiin 🙂

Printtimainontaa suunnitellaan tarkkaan valittuihin medioihin. Uusi Kalastajanlimppu sai potkua myyntiin K-ruokalehdessä olleesta mainoksesta. Ja niin kuin muutkin toimenpiteet, tämänkin allekirjoittajana täydestä sydämestään oli Uotilan perhe Pälkäneeltä.

www.uotilan.fi


IP Plus ja suomalaisen tuoteinnovaation lanseeraus

Karstulalainen muoviputkien valmistaja Bellapipe lanseerasi IP Plus -viettoviemäreiden hitsausjärjestelmän Yhdyskuntatekniikka 2017 -messuilla. Tuote on aiemmin tunnettu Saksan markkinoilla.

Me suunnittelimme IP Plus –hitsausjärjestelmälle selkeän graafisen ilmeen, joka näkyy mm. käyntikorteissa ja tuote-esitteessä; animoidun tuotevideon käsikirjoituksen; verkkosivun rakenteen ja designin sekä myyntiä  tukevat viestit.


Where’s the beef eli miten innovaatio lanseerataan

Pelkkä hyvä tuote ei riitä myyntivaltiksi. Tuotteen edut ja mahdollisuudet pitää osata kiteyttää ymmärrettävään muotoon. Lisäksi tuotteelle pitää luoda tunnistettava identiteetti.

IP Plus lanseerattiin Suomen markkinoille virallisesti Yhdyskuntatekniikka 2017 –messuilla. Messuja silmälläpitäen teimme tuotteen ympärille monipuolisen paketin brändi-identiteettiä ja myyntiä tukevaa materiaalia. Graafisen ilmeen selkeä tyyli toistuu johdonmukaisesti jokaisessa toteutuksessa aina messuosastosta tuotevideoon.

Asiakkaan suusta

Toimitusjohtaja Jukka Kallioisen mukaan IP Plus sai messuilla innostunutta palautetta ja markkinointimateriaali toimi hyvin.

Tuote sai paikoin hämmästyttävän innostunutta palautetta.

Jukka Kallioinen

Seuraavaksi Kallioinen edistää tiiminsä kanssa markkinointi- ja myyntitoimenpiteiden laajenemista sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. Markkinointimateriaaliakin on helppo lähteä kasvattamaan, kun pohjatyöt on tehty huolella.

Tutustu verkkosivuihin


Video näyttää Polttimon koko komeudessaan

Mikään ei päihitä hyvin tehtyä videota, kun halutaan näyttää yrityksen toimialaa käytännössä sekä sidosryhmiä ja asiakkaita aidoissa tilanteissa.

Polttimo on perinteikäs lahtelainen elintarvikekonserni, jonka erityisosaamiseen kuuluu mallastaminen, viljapohjaiset uutteet ja tutkimustyö. Tuoreella Polttimon yritysvideolla havainnollistuu koko ketju aina raaka-aineesta loppukäyttäjään sekä Polttimo-konsernin osaaminen tutkimustyöstä mallastukseen.

MBE:n suunnittelema ja käsikirjoittama Polttimo-video on myös hyvä esimerkki materiaalin uudelleenkierrättämisestä ja kustannustehokkaasta tuotannosta. Osa materiaalista on Ernst & Youngin palkintotilaisuuteen kuvaamasta yritysesittelystä, jonka kuvauksista vastasi Kala Productions Oy. Yritysvideon lisäkuvauksia tehtiin Loma Graphics Oy:n kanssa ja muutama kohtaus löytyi kuvapankeista. Loma Graphicsin editoinnin ansiosta kokonaisuus on saumaton.


Metsänomistajilla kaikki hyvin

Metsänomistajilla ei enää vuoden 2015 alusta alkaen ole lakiin perustuvaa velvollisuutta olla jonkin metsänhoitoyhdistyksen jäsen. Tämä muutos lisää kilpailua metsänomistajille palveluja tuottavien toimijoiden keskuudessa.

MTK ja Metsänhoitoyhdistykset halusivat muistuttaa kaikkia metsänomistajia palveluistaan ja ennen kaikkea siitä, että metsänhoitotyö jatkuu kuten ennenkin ja että edelleenkin on olemassa metsänomistajien puolestapuhuja.

Kuvaukset talven lumisimpana päivänä

MBE suunnitteli ja tuotantoyhtiö Filmo Oy tuotti tv-mainosfilmin, joka kuvattiin ehkä talven lumisimpana päivänä Hollolassa. Vietimme mukavan ja työteliään päivän metsässä, lopputuloksena syntyi 25 sekunnin tv-mainosfilmi ja samasta materiaalista pidempi mainosfilmi ennen kaikkea nettikäyttöön.

MBE I Mainosvideon suunnittelu ja toteutus

”Yhteistyö MBE:n ja Filmon kanssa sujui erittäin hyvin. Haasteellisista lähtökohdista huolimatta lopputulos on kerta kaikkiaan mainio, lämminhenkinen ja kasapäin erilaisia tunteita herättävä”, kertoo viestinnän suunnittelija Anne Rauhamäki MTK:sta.


Fazer Mylly lähileivonnan asialla

Kun leipää leivotaan pakastetusta taikinasta lähikaupassa, on taikinalla väliä. Asiakkaamme Fazer Mylly kehitti leivänparanteen, josta kiittää lähikaupasta tuoretta leipää ostava.

Koska video tutkitusti on paras myyntimies, suunnittelimme aiheesta havainnollisen videon messu- ja esittelykäyttöön.


Kongressivideolla messuille

Sibeliustalo on upea konserttipaikka, mutta myös erinomaisen toimiva kongressi- ja kokoustalo. Tästä kertoakseen Sibeliustalo teetti MBE:llä videon, johon on kiteytetty talon parhaat puolet.

Video sai ensiesityksensä Kongressi 2014 -messuilla. MBE suunnitteli kyseisille messuille konseptin, joka näkyi Sibeliustalon messukutsuissa ja messuosaston ilmeessä.

 


Petra-keittiö on Plussaa pullollaan

Suurin osa yksityisasiakkaille myytävistä Petra-keittiöistä myydään K-rauta-ketjun kautta. MBE:n käsikirjoittamassa tv-spotissa haluttiin vahvistaa Petra-keittiöiden ja K-raudan yhteyttä toisiinsa keittiöostajien mielissä. Visuaalisena koukkuna ja taloudellisena houkuttimena ovat K-plussa-pisteet, jotka suorastaa tulvivat keittiönostajan syliin.

Mainosfilmi on ollut valittujen Petra-jälleenmyyjien käytössä ja tv-esityksessä Turun seudulla. Tuotantoyhtiönä oli Videomakers.


Anstarin video kertoo enemmän kuin miljoona sanaa

Jos kuva on tuhannen sanan arvoinen, liikkuva kuva lienee sata kertaa tehokkaampaa. Betonirakenteiden liitoksia suunnitteleva ja valmistava Anstar on tehnyt MBE:n kanssa 3D-mallinnetun tuotevideon, jossa havainnollisesti esitellään betonirungon ja liittopalkin toimintaa kiinnitysosineen. Tuotteiden 3D-mallinnokset on tehty MBE:ssä, animoinnista ja musiikista vastasi Crate Interactive Oy.

Vaikka video on suunniteltu puhuttelemaan erityisesti rakennusalan ammattilaisia, on se kiehtova myös niiden mielestä, jotka haluavat tietää miten moderneja betonirakennuksia rakennetaan.

Projekti toteutui halutulla tavalla ja aikataulussa. Laadukas tuotevideo avaa katsojalleen yksittäisen tuotteen käyttötarkoituksen ja auttaa hahmottamaan tuotteiden kokonaisvaltaisen käytön rakentamisessa. Laadukas tuotevideo kertoo yrityksen laadukkaasta palvelusta ja tuotteista.

Tero Viljakainen, Anstar Oy

MBE suunnittelee ja toteuttaa erilaisia yritys- ja tuotevideoita. Tyylikäs video syntyy edullisemmin kuin uskotkaan. Kerro meille, mikä on viestisi ja missä videota on tarkoitus esittää, niin teemme sinulle tarjouksen.


Teknowaren tuotteet ja referenssit videolle

Teknoware Oy on julkisen liikenteen ajoneuvojen valaistusjärjestelmiin sekä kiinteistöjen ja laivojen turvavalaistusjärjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys.

Teknoware tilasi MBE:ltä turvavalaistusosaamisestaan kertovan videon, jossa esitellään yrityksen taustat, turvavalaistustuotteet ja -referenssit.

Teknowarella on vahva kokemus asiakaslähtöisten valaistusratkaisujen toimittamisesta maailmanlaajuisesti, mikä esitetään nyt monikäyttöisen videon keinoin.


Metsä on sähköinen

Stora Enso Metsä on osannut hyödyntää MBE:n osaamista monella rintamalla. Palvelujen tuotteistukset, sosiaalisen median kampanjat, tv-spotit, tapahtumamarkkinointi, ilmoittelu ja esitteet edustavat vain muutamia esimerkkejä Stora Enso Metsän ja MBE:n pitkästä yhteistyöstä.

Katso esimerkiksi MBE:n käsikirjoittama eMetsä-video tai tutustu Stora Enso Metsän Facebook-sivuihin.SMART STEEL. since 1981

Anstar Oy on vuodesta 1981 toiminut suomalainen perheyritys. Anstar tarjoaa Suomessa valmistettuja betonirakenteiden liitoksia ja liittorakenteita asiakkailleen maailmanlaajuisesti.

Anstar päivitti ilmeensä yhdessä MBE:n kanssa. Perustamisvuodesta 1981 asti käytössä ollutta logoa hieman yksinkertaistettiin ja graafista ilmettä tehostettiin sini-musta-harmaalla väriyhdistelmällä. Uuudistuksella Anstar saatiin erottumaan kilpailijoistaan selkeällä ja linjakkaalla yritysilmeellä.

Nettisivuilla annettiin enemmän tilaa yrityksen laadukkaille referensseille. Tuotevalikoiman esitystavaksi otettiin MBE:n mallintamat 3D-tuotekuvat. MBE uudisti Anstarin nettisivut palvelemaan paremmin tärkeitä kohderyhmiä kuten suunnittelijoita ja yhteistyökumppaneita. Nettisivujen lisäksi uutta ilmettä on onnistuneesti käytetty myös esitteissä, tuotekorteissa ja ilmoituksissa. Tuotevalikoimaa selkiyttämään luotiin tuotekategorioita kuvaavat symbolit.

Uuden brändi-ilmeen lisäksi MBE on suunnitellut Anstarin brändistrategiaan liittyviä linjauksia. SMART STEEL since 1981 -konsepti kertoo yrityksen arvokkaasta historiasta ja kokemuksesta sekä tuotteiden soveltumisesta nykyajan rakennusvaatimuksiin. Anstarin innovatiivisesta historiasta kerrotaan yritysvideolla.

Anstar on tehnyt MBE:n kanssa myös 3D-mallinnetun tuotevideon, jossa havainnollisesti esitellään betonirungon ja liittopalkin toimintaa kiinnitysosineen. Tuotteiden 3D-mallinnokset on tehty MBE:ssä, animoinnista ja musiikista vastasi Crate Interactive.

Lisäksi MBE on suunnitellut Anstarin näkymistä erilaisissa tapahtumissa kuten messuilla ja rakennusalan printtimedioissa.Tiedot tallennetaan MBE:n markkinointirekisteriin ja niitä voidaan käyttää markkinointitarkoituksiin. Tietoja ei anneta kolmansille tahoille ja tiedot poistetaan rekisteristä pyydettäessä.

Caseja

Case

Inspiroidu. Ideoi. Luo.

Cembrit on yksi maailman suurimmista kuitusementtisten tasolevyjen valmistajista, markkinoijista ja kehittäjistä. MBE uudisti Cembritin brändihiera...
Case

❤ Uotilan perhe Pälkäneeltä

Uotilan Leipomon kanssa yhteistyö on jatkunut useita vuosia. Olemme suunnitelleet Uotilan limppujen pakkaukset, uusimpina Uotilan 100% Kaura sekä Ka...
Case

IP Plus ja suomalaisen tuoteinnovaation lanseeraus

Karstulalainen muoviputkien valmistaja Bellapipe lanseerasi IP Plus -viettoviemäreiden hitsausjärjestelmän Yhdyskuntatekniikka 2017 -messuilla. Tuo...
Case
MBE I Polttimo mainosvideo

Video näyttää Polttimon koko komeudessaan

Mikään ei päihitä hyvin tehtyä videota, kun halutaan näyttää yrityksen toimialaa käytännössä sekä sidosryhmiä ja asiakkaita aidoissa til...
Case
MBE I Mainosvideon suunnittelu ja toteutus

Metsänomistajilla kaikki hyvin

Metsänomistajilla ei enää vuoden 2015 alusta alkaen ole lakiin perustuvaa velvollisuutta olla jonkin metsänhoitoyhdistyksen jäsen. Tämä muutos ...
Case

Fazer Mylly lähileivonnan asialla

Kun leipää leivotaan pakastetusta taikinasta lähikaupassa, on taikinalla väliä. Asiakkaamme Fazer Mylly kehitti leivänparanteen, josta kiittää...
Case

Kongressivideolla messuille

Sibeliustalo on upea konserttipaikka, mutta myös erinomaisen toimiva kongressi- ja kokoustalo. Tästä kertoakseen Sibeliustalo teetti MBE:llä video...
Case

Petra-keittiö on Plussaa pullollaan

Suurin osa yksityisasiakkaille myytävistä Petra-keittiöistä myydään K-rauta-ketjun kautta. MBE:n käsikirjoittamassa tv-spotissa haluttiin vahvi...
Case

Anstarin video kertoo enemmän kuin miljoona sanaa

Jos kuva on tuhannen sanan arvoinen, liikkuva kuva lienee sata kertaa tehokkaampaa. Betonirakenteiden liitoksia suunnitteleva ja valmistava Anstar on ...
Case

Teknowaren tuotteet ja referenssit videolle

Teknoware Oy on julkisen liikenteen ajoneuvojen valaistusjärjestelmiin sekä kiinteistöjen ja laivojen turvavalaistusjärjestelmiin erikoistunut asi...
Case

Metsä on sähköinen

Stora Enso Metsä on osannut hyödyntää MBE:n osaamista monella rintamalla. Palvelujen tuotteistukset, sosiaalisen median kampanjat, tv-spotit, tapa...
Case

SMART STEEL. since 1981

Anstar Oy on vuodesta 1981 toiminut suomalainen perheyritys. Anstar tarjoaa Suomessa valmistettuja betonirakenteiden liitoksia ja liittorakenteita asi...
Case

Plastepille pirteä ilme

Muovialan ehdoton asiantuntija Plastep hyppäsi kertaheitolla uuteen aikaan yritysilmeessään. Freesi visu on näkynyt yrityksen kotisivuilla, asiaka...
Case

Valoa telkkariin ja postiluukusta sisään

Kauppakeskus Valo on lifestyle-painotteinen ostospaikka lähellä Lahden keskustaa, jonka markkinointiviestinnän kumppani MBE on ollut avajaisista sa...