Millaisia liiketoimintatavoitteita olette asettaneet? Tunnistatteko, miten markkinointi voisi parhaiten tukea strategiaanne ja asetettuja tavoitteita? Onko markkinointisuunnitelma konkreettinen?

Koska markkinoinnin pääasiallinen tehtävä on tukea myyntiä ja tuloksellisuutta, se tulisi nähdä osana kokonaisuutta eikä yksittäisinä toimenpiteinä. Markkinointisuunnitelma auttaa pysymään kartalla siitä, mitä tehdään ja miksi. Tällöin myös tulosten seuraaminen ja oman tekemisen parantaminen on tuplasti helpompaa.

Suunnitelmallisuus tuo markkinointiin johdonmukaisuutta ja selkeyttä sekä helpottaa tavoitteiden täyttymistä.

Strategia ja selkeät tavoitteet ohjaavat markkinointisuunnitelmaa

Markkinointistrategia määrittelee muun muassa sen, kuinka paljon yrityksen tulisi kasvaa, millaista markkinaosuutta se tavoittelee ja mitkä ovat ne toimenpiteet, joilla tavoitteet saavutetaan. Strategia määrittelee myös ne markkinoinnin laadulliset ja määrälliset tavoitteet, jotka tukevat parhaiten liiketoimintatavoitteitasi. Konkreettisia tavoitteita voi olla esimerkiksi:

  • myynnin lisäys X %
  • nettisivujen kävijämäärän kasvu X %
  • toivottujen toimenpiteiden konversiot ja liidit nettisivuilla
  • asiantuntijaroolin ja tunnettuuden vahvistaminen

Kun strategia ja tavoitteet on laadittu, seuraava askel on konkreettisten toimenpiteiden kirjaaminen markkinointisuunnitelmaan. Suunnitelma kannattaa aloittaa tulevista tapahtumista ja lanseerauksista: miten niitä tulee markkinoida ennen, niiden aikana ja jälkeen? Ison osan suunnitelmaa muodostaa myös jatkuvat toimenpiteet, kuten liikenteen ajaminen nettisivuille sekä brändin ja tunnettuuden kasvattaminen markkinointiviestinnällisin keinoin.

Ovatko ydinviestit ja kohderyhmät selkeät?

Markkinoinnin toimenpiteet vaativat myös lihaa luiden ympärille, eli sisältöä. Kanavina toimivat niin online- kuin offline-kanavat: nettisivut, sosiaalinen media, hakukone- ja verkkomainonta, radiomainokset, messut ja printtimateriaalit. Ennen sisällöntuotantoa tulee kuitenkin tunnistaa kohderyhmät ja määritellä kohderyhmäkohtaiset ydinviestit. Näin tiedetään, kenelle halutaan viestiä, missä kanavissa se kannattaa tehdä ja, ennen kaikkea, mitä halutaan sanoa.

Markkinointiviestinnän sisältöjen tulee puhutella kohderyhmääsi ja tukea yrityksesi ydinviestejä.

Kun ydinviestejä tukevia sisältöjä jaetaan useissa eri kanavissa, viesti vahvistuu ja pysyy yhdenmukaisena. Tällä on tietenkin positiivinen vaikutus myös yrityksen brändiin. Sisältöjen kehittäminen on myös tärkeä osa markkinointisuunnitelmaa. Digitaaliset kanavat mahdollistavat sisältöjen toimivuuden mittaamisen ja analysoinnin, minkä pohjalta sisältöjä voidaan hioa vieläkin timanttisemmiksi. Tutki esimerkiksi, millainen sisältö houkuttelee liikennettä sivuillesi ja millaisen sisällön parissa vietetään aikaa.

Mikäli haluat saada sisällöistä enemmän irti, suosittelemme selkeän sisältöstrategian laatimista. Tunnistamalla asiakkaasi ostopolun eri vaiheet, voit luoda sisältöä, joka tukee asiakkaan ostopäätöstä.

Luodaan markkinointisuunnitelma, joka tukee tavoitteitanne

Hyvä markkinointisuunnitelma on perusrunko, jota seuraamalla otat koko ajan askelia kohti tavoitteitasi. Näkemykselliset asiantuntijamme laativat markkinointisuunnitelmia yrityksille jatkuvasti. Toimimme asiakkaidemme luottokumppanina huolehtien suunnitelmien tavoitteellisesta ja tehokkaasta toteuttamisesta, raikkaita ideoita unohtamatta. Näin sinä voit keskittyä omaan ydinosaamiseesi. Meiltä hoituvat myös kampanjakohtaiset markkinointisuunnitelmat.

Markkinointisuunnitelman toteuttaminen käytännössä helpottuu kuukausilaskutteisella CORElla, joka on palvelumme suunnitelmalliseen sisällöntuotantoon. Se kattaa kaikki yrityksesi tarvitsemat markkinointimateriaalit ja sisällöt, sosiaalisen median sisällöntuotannosta aina messumateriaaleihin.

Kysy lisää markkinointisuunnitelmasta

Aiheeseen liittyvät blogit

Näkemyksiä | Blogi 02.12.2019

Onnistumiset eivät korvaa suunnitelmallisuutta markkinoinnissa

Viestintästrategi Antti kirjoitti viime viikolla blogissa omia mietteitään Suomen jalkapallomaajoukkueen brändin muodostumisesta yhdeksi valtakuntamme tämän hetken vahvimmista urheilunimikkeistä. Hän toi tekstissään esille, että vaikka Huuhkajiksi nimetty jalkapallomaajoukkue saikin melkoisen buustin [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 08.10.2019

Millainen on hyvä yritysblogi?

Teemme paljon erilaista sisällöntuotantoa B2B-asiakkaillemme. Yksi suosituimmista sisällöntuotannon muodoista on ollut jo pidempään yritysblogipostaukset. Tämä ei tietenkään ole ihan sattumaa, sillä yritysblogilla on kiistattomat hyödyt esimerkiksi hakukoneliikenteen kasvattamisessa, kuten Jaakko [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 21.05.2019

On Facebook-arvonnan aika, Facebook-arvontalaulu raikaa!

Teemme usein asiakkaidemme kanssa esimerkiksi Facebook-arvontoja. Tehtävänämme on huolehtia, että arvonta tavoittaa mahdollisimman hyvän joukon ihmisiä ja arvonnat sujuvat sutjakkaasti sekä kaikkien sääntöjen mukaisesti. Niitä muuten riittääkin, joten kokosimme niistä [...] Lue lisää

Aiheeseen liittyvät caset

Tehostartti tavoitteellisen markkinoinnin vauhdittajana

Case: Pääkkönen

Miten innovaatio lanseerataan?

Case: Bellapipe

Ota yhteyttä Kysy chatissa