Videotuotantoa tehdään tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, eikä videoiden suosio ole hiipumassa. Syy on yksinkertainen – videot ovat erinomainen tapa visualisoida monimutkaista sisältöä ja herättää tunteita.

Videotuotanto on loistava keino tehostaa yrityksesi viestintää. Tällä hetkellä noin 74 % kaikesta netin sisällöstä on videosisältöä. Siihen on syy – nimittäin helppous. Video on helpommin kulutettavissa kuin tekstisisältö – olkoon kanava sitten sosiaalinen media tai verkkosivu. Videot ovat erinomainen keino tuoda yrityksesi ydinviesti esille, visualisoida monimutkaista informaatiota tai luoda aitoutta brändiisi.

Video välittää tarinan, koskettaa ja visualisoi monimutkaista sisältöä.

Videoita, kuten kaikkea verkkosisältöä, kulutetaan yhä enemmän mobiililaitteilla, sillä ne kulkevat aina mukana. Lisäksi monet sosiaalisen median alustat tukevat videoiden käyttöä. YouTuben lisäksi videoita katsotaan runsaasti myös Facebookissa ja Instagramissa, mutta myös LinkedIn mahdollisti vastikään videoiden lisäämisen sivustolle.

Monipuolista videotuotantoa

Modernissa markkinointiviestinnässä perinteiset yritysvideot ovat saaneet seurakseen uudenlaisia videomuotoja, kun animaatiot, giffit ja livevideot ovat kasvattaneet suosiotaan. Erilaiset videomuodot myös palvelevat eri sosiaalisen median alustoja. Video, joka toimii Facebookissa, ei välttämättä sovi sellaisenaan Instagramiin. Videoita voidaan siis käyttää monin eri tavoin ja moniin eri tarkoituksiin. Video ei ole enää pelkkä mainos, vaan keino tuoda aitoutta yrityksesi tarinaan.

Videosisällöissä pätee sama kuin muussakin markkinointiviestinnässä. Mitäänsanomaton sisältö on mitäänsanomatonta myös videomuodossa. Vaikka sosiaalisen median kanaviin tuotettava videosisältö on usein luonteeltaan ketterää ja aitoa, tulee niidenkin takana olla kirkas ajatus. Haluatko kertoa videolla tiiviissä muodossa tuotteestasi tai palvelustasi? Vai haluatko herättää brändisi eloon tunteita nostattavalla tarinalla? Parhaimmillaan videot tarjoavat katsojalleen elämyksiä ja ratkaisuja.

Onnistuneen videotuotannon kulmakivet

Ennen videotuotantoon ryhtymistä on hyvä varmistaa, että video tukee yrityksesi strategiaa ja auttaa liiketoimintatavoitteisiin pääsemisessä. Seuraavista viidestä kysymyksestä on hyvä aloittaa:

  1. Miksi yrityksesi haluaa tuottaa videosisältöä? Mikä on sen lisäarvo asiakkaalle?
  2. Mitkä ovat yrityksesi tavoitteet?
  3. Millaisia videoita haluat tuottaa? Entä mikä on videoiden viesti?
  4. Mikä on kohderyhmäsi?
  5. Kuinka säännöllistä videoiden tuottaminen on?

Saisiko olla ketterä somevideo tai ammattimaisesti tuotettu brändivideo?

Videot eivät siis ole enää pelkkiä yritysvideoita vaan tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia nostaa yrityksesi brändi ja ääni kuuluviin. Brändi- tai tuotevideot vaativat ammattimaisemman kuvauslaitteiston käyttöä ja tarkempaa editointia, kun taas sosiaalisen median videot ovat luonteeltaan ketterämpiä ja aidompia. Kummallakin on kuitenkin paikkansa markkinointiviestinnän kirjossa. Olipa kyseessä sitten some- tai brändivideo, molemmissa käsikirjoitus on kaiken A ja O.

Meiltä saat luovan idean, käsikirjoituksen ja toteutuksen niin somevideoille kuin ammattimaisempiin tuotantoihin. Käytössämme on laaja yhteistyökumppaniverkosto, joiden kautta onnistuvat erikoisemmatkin videototeutukset.

Herätä tarinasi eloon videon muodossa!

Kysy lisää videotuotannosta

Aiheeseen liittyvät blogit

Näkemyksiä | Blogi 04.05.2021

Blogista vlogiin - vinkkejä alkuun

Mitä tehdä, kun oma blogivuoro osuu kohdalle, mutta kirjoittaminen ei ota onnistuakseen? Mitä jos kokeilisit videomuotoista blogia eli vlogia. Videolla Junior ad Jarkko kertoo mitä hyötyjä vlogista on yritykselle sekä [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 23.08.2019

Video vaikuttaa

Hiilijalanjälki nollaan ja aikaa viisi vuotta? Pakkausteollisuuden tuotteita valmistavalle asiakkaallemme Wipakille se on täyttä totta ja todellinen tavoite, jonka eteen tehdään juuri nyt hartiavoimin töitä. Ideoimme ja suunnittelimme Wipakille kansainväliseen [...] Lue lisää

Näkemyksiä | Blogi 04.09.2018

Herätä huomiota - vaihtoehtona video

Monessa yrityksessä mietitään, miten herätetään asiakkaiden mielenkiinto ja huomio. Hyväkin teksti verkkosivustolla tai sosiaalisessa mediassa voi jäädä huomiotta ilman katsetta kiinnittävää kuvaa, mutta mikä neuvoksi jos asiakkaasi selaa juttusi ohi, [...] Lue lisää

Aiheeseen liittyvät caset

Brändi välittyy jokaisessa kohtaamisessa

Case: Uotilan Leipomo

Ota yhteyttä Kysy chatissa