Asiakastarina: Flash Forward

Strategisesta sparrauksesta konkreettisiin toteutuksiin

On mahdollista nähdä valmiina se, mitä ei ole vielä olemassa.

Tämä Flash Forwardille suunniteltu slogan kuvastaa hyvin koko projektiamme. Kaikki lähti liikkeelle kahden yrittäjän pitkistä puheluista. Tuuletettiin ajatuksia, sparrailtiin ja kuunneltiin. Samalla todettiin olevamme loistavasti samalla aaltopituudella ja ymmärtävämme toisiamme.

Yhteisenä haasteena meillä oli tehdä näkyväksi uusi liiketoimintakonsepti, josta oli olemassa vain monimuotoinen kasa irrallisia ajatuksia, erilaisia testejä ja toisella puolella yrityksen tiimin vahvuudet ja tahtotila päästä irti aiemmasta.

Nimi kuvastamaan yritystä

Yhteisen projektin aluksi perehdyimme tilanteeseen, mitä tietoja on nyt, mikä ajatus on suunnasta, millaisiin projekteihin yrityksellä on tahtotila ja mitä ajatuksia asiakkaalla itsellään jo oli.

Flash Forwardissa oli tehty paljon jo työtä tulevaisuuden eteen, mutta heistä tuntui, että ilman ulkopuolisen ammattilaisen apua he eivät pääse eteenpäin. He olivat hahmotelleet ydinviestin elementtejä, brändipersoonaa, värimaailmaa ja visuaalisuutta eli sitä, millaisen mielikuvan haluaisivat antaa ja miten kertoa asiakkaille missä he voivat auttaa.

Tämä kaikki tehty työ auttoi meitä hurjasti eteenpäin ja yhdessä sparraten kirkastamaan sitä, miten heidän ajatuksensa ja toiveensa tuodaan todeksi. Työ eteni sparraten ja ajatuksia vaihtaen. Myös yrityksen nimi kirkastui matkan varrella. Flash Forward eli kirjallisuudesta tuttu takauman vastakohtatermi etuuma valikoitui monien erilaisten nimivaihtoehtojen joukosta. Asiakas oli meidän tietämättä jo miettinyt tuota nimeä aiemmin, yhdessä se päätettiin nostaa uudelleen esiin, kun mekin sitä ehdotimme.

Asiakkaan visio todeksi

Projektia jatkettiin visuaalisen ilmeen suunnittelulla. Asiakkaalla itsellään oli selkeät toiveet, jotka auttoivat meitä visualisoimaan heidän näkemyksensä todeksi.  Sopivasti kiinnostusta herättävä moderni logo, vahva värimaailma, helposti lähestyttävä fontti ja voimakas kuvamaailma – asiakas innostui heti ehdotuksestamme ja projekti saatiin kerralla suoraan malliin. Tässä kohdin täytyy muistaa painottaa, että alun sparraussessioilla ja selkeillä toiveilla oli suuri merkitys siihen, että pääsimme niin hyvin kiinni asiakkaan visioon siitä, miltä Flash Forward näyttää.

Flash Forward visuaalinen ilme

Verkkosivut ovat tärkeä osa mielikuvaa

Flash Forward heräsi henkiin uusilla verkkosivuilla. Verkkosivujen suunnittelun tavoitteena oli tässä kohdin herättää vakuuttava mielikuva potentiaalisten asiakkaiden silmissä, joiden kanssa käytiin jo neuvotteluja. Samalla sivuston tarkoituksena on haastaa ajattelemaan toisin, monta haastetta voidaan ratkoa helposti, kunhan ne vain ovat tiedossa. Sivustolla tuotiinkin esiin esimerkkihaasteita, jotka olivat tarpeeksi geneerisiä monen eri toimijan ymmärtää.

Sivustoa suunnitellessa huomioitiin myös mahdollisuus laajentaa sitä ja täydentää sisältöjä, kun myytävät palvelut vielä enemmän kirkastuvat ja asiakasymmärrystä on kerrytetty lisää.

Flash Forward uusi verkkosivu

Vastasimme sivuston rakenne- ja käyttöliittymäsuunnittelusta, visuaalisesta suunnittelusta, sisällöistä yhdessä asiakkaan kanssa ja kumppanimme kanssa teknisestä toteutuksesta, sivuston viimeistelystä ja julkaisusta.

”Olemme olleet tekemisissä paljon erilaisten kumppaneiden kanssa. Edukseen erottuvat ne, joiden kanssa yhteistyö on aidosti yhteistyötä ja voi kokea, että töitä tehdään yhteisen tavoitteen eteen. Silloin molemmat voittavat.

Yhteistyömme MBE:n kanssa on alkanut loistavasti ja konkreettisia tuloksia saavutettiin nopealla aikataululla. Minulle tärkeää on avoin kommunikointi ja se, että ajatuksiamme ja toiveitamme halutaan ja uskalletaan sparrata.  MBE:n asiantuntijoiden kanssa kriittinenkin sparraus tuntui hyvältä ja koin, että meitä kuunnellaan. Fokus säilyy ja tuloksia tulee, suosittelen!”

Lauri Venesjärvi toimitusjohtaja, Flash Forward Oy